25.4 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

Inés Solé: “Obrirem el mòdul 6 de Tabacalera com a nou espai cultural”

Inés Solé, consellera de Cultura i Serveis Socials de l’Ajuntment de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

El mòdul 6 de Tabacalera, el més proper al recinte de la Necròpolis, obrirà a finals d’any. És una iniciativa de l’àrea municipal de Cultura que aquest dimecres ha anunciat la consellera Inés Solé en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. S’hi habilitarà l’espai de la planta baixa perquè Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies “pugui generar exposicions i altres activitats com a complement al que fa a Casa Canals”.

la consellera de cultura vol que la gent comenci a tastar els usos de l’antiga fàbrica

Però la recuperació d’aquest magatzem de l’antiga fàbrica de tabacs també suposarà que l’àrea de Cultura o les entitats de la ciutat el puguin utilitzar a com “espai polivalent”. Amb aquesta intervenció i la proposta del cicle de dansa de l’estiu als jardins del recinte, el govern municipal vol que la gent “comenci a tastar els possibles nous usos de Tabacalera”. Solé diu que no cal fer-hi grans obres i que el mòdul 6 estarà obert “a finals de la tardor”.

Amb aquesta voluntat de recuperar l’antic recinte industrial per a usos culturals, Solé recorda que l’any passat ja van presentar al ministeri de Cultura el projecte de la biblioteca provincial que ha d’ocupar una part de l’edifici central de Tabacalera: “Ara és l’Estat qui s’ha de posar les piles”, afirma.

l’antic ajuntament serà “un espai cultural de proximitat”

En l’entrevista, la consellera de Cultura parla dels projectes de noves biblioteques municipals a Torreforta i Sant Pere i Sant Pau i repassa totes les intervencions previstes al Metropol, Tarragona, Camp de Mart i Casa de la Festa, “uns equipaments molt degradats per la falta de manteniment dels governs anteriors”.

Una altra novetat és que l’Antic Ajuntament serà a partir de la tardor un “punt cultural de proximitat” on entitats i associacions el podran utilitzar com a “espai d’activitats o assajos”. Solé posa com a referència el model de l’Espai Jove Kesse però aplicat en l’àmbit cultural.

els serveis de gent gran i dependència s’ubicaran a la part baixa

Pel que fa a serveis socials, un altre anunci rellevant. L’Ajuntament reobrirà un local del carrer Nou de Santa Tecla (que va ser la seu dels Xiquets del Serrallo) com a oficines de Gent Gran i Dependència “per facilitar-ne l’accés dels usuaris”. Les obres podrien començar a inicis de l’any que ve.

El projecte d’equipament social que ja està en marxa és el de reobrir la Torre Forta, que d’aquí uns mesos acollirà el Servei d’Intervenció Socioeducativa. Els jardins que l’envolten es condicionaran perquè siguin utilitzats per les entitats com a espai lúdic i cultural. L’objectiu “és conjugar els dos àmbits i trencar amb una certa estigmatització dels serveis socials”.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a Inés Solé.

Solé: “Hem de recuperar ja la Tabacalera des de l’àrea de cultura”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here