19.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

Fortuny: “L’empresa de neteja cobrarà per la feina feta i per la qualitat del servei”

Jordi Fortuny, primet tinent d’alcalde l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

A partir de la primavera de l’any que ve l’empresa de neteja de Tarragona “cobrarà per la feina feta i per la qualitat del servei”. Ho diu el primer tinent d’alcalde, Jordi Fortuny, que prepara amb els tècnics municipals el nou contracte de la neteja que entrarà en vigor l’abril de 2023. “Ara paguem en bloc sense tenir en compte la qualitat de la feina, una anomalia si ho comparem amb altres ciutats”, apunta.

el nou contracte de neteja de la ciutat entrarà en vigor d’aquí un any

L’Ajuntament certificarà el compliment del contracte amb més “eines de control” que inclouen una empresa que donarà suport extern a l’equip municipal i una plataforma ciutadana per interactuar amb els veïns. Malgrat aquest desig de controlar més i millor a la companyia de la neteja, Fortuny diu sentir-se “molt satisfet” del servei actual: “L’empresa respon bé a totes les indicacions que els fem des del consistori”.

el govern municipal diu sentir-se “molt satisfet” del servei actual

Segons el responsable polític municipal, “la percepció de la ciutadania sobre la neteja és una i la realitat una altra”. Malgrat la brutícia dels coloms, bosses fora dels contenidors i altres accions incíviques, creu que els resultats de millora es comencen a veure i posa com a exemple el problema dels abocadors incontrolats que, tres anys després, “s’ha solucionat en un 90 per cent”.

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, Jordi Fortuny avança que el nou contracte de la neteja (dividit en 5 lots i amb una durada mínima de 9 anys) deixarà clares les diferències de servei entre l’estiu i l’hivern. “Ara a l’estiu hi ha un dèficit, limitat per les condicions del contracte”, reconeix.

presenten el projecte del banc d’espanya als fons europeus

El primer tinent d’alcalde també ha anunciat que aquesta setmana presenten el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement (Banc d’Espanya) als fons Next Generation. Confia en poder rebre fins a 3 milions d’euros que donarien “tranquil·litat” al finançament de l’operació.  Mentrestant, a l’edifici de la Rambla s’estan fent cates arqueològiques i treballs d’instal·lacions elèctriques.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Fortuny: “La percepció i la realitat de la neteja són molt diferents”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here