Advertisement Advertisement Advertisement
11.4 C
Província de Tarragona
Divendres, març 24, 2023

Eva Miguel: “Hem de remar a contracorrent per canviar dinàmiques del passat”

Eva Miguel, portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Aquest mes de juny la CUP decidirà quina persona encapçala la llista de cara a les eleccions municipals de l’any que ve. En les properes setmanes hi haurà un “procés de deliberació interna” que es tancarà amb l’elecció de l’alcaldable. L’actual portaveu, Eva Miguel, no es vol pronunciar encara sobre si farà un nou “pas endavant” per seguir durant els propers quatre anys.

LA CUP FA UN BALANÇ SATISFACTORI DEL PRIMER ANY AL GOVERN

Miguel va ser la número 2 de la CUP als comicis del 2019, darrera Laia Estrada, i ara afirma que prendran “una decisió col·lectiva”.  Quan Estrada va marxar al Parlament, va entrar al consistori Inés Solé, i des de fa un any les dues regidores cupaires assumeixen tasques de govern en els àmbits de medi ambient, habitatge, serveis socials i cultura.

AQUEST MES DE JUNY TRIARAN LA CAP DE LLISTA PEL 2023

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat, i fent balanç dels tres primers anys de mandat, Eva Miguel afirma: “Vam venir per acabar amb una manera de fer de tot un partit, el PSC, basada en macroprojectes personalistes, xarxes clientelars i opacitat. Hi ha molta feina que s’ha anat polint, però hi ha una sèrie de dinàmiques a les quals costa enfrontar-s’hi. Ho vivim en pròpia pell, hem de remar contracorrent i fer un sobreesforç important per canviar-les”.

“AMB LA RESTA DEL GOVERN TENIM ALGUNA DISCREPÀNCIA SOBRE EL POUM”

Fa un any, la CUP va entrar al govern de l’alcalde Ricomà per “fer les coses millor, però sobretot per fer-les radicalment diferents“. Consideren que va ser una decisió “valenta” i encertada, i demostra que són “útils” i poden desenvolupar les seves prioritats amb els “companys de viatge” que són ERC i Junts per Tarragona.

Amb els socis de govern, hi ha “moltes coincidències i alguna discrepància” en un tema de debat clau: el futur POUM. La portaveu de la CUP dona molt valor al procés participatiu que hi haurà al voltant del nou pla que tingui en compte el canvi climàtic: “No es pot plantejar un creixement desorbitat ni seguir amb el paradigma de formigó i asfalt. El POUM ha de blindar tots els espais on no es podrà construir ni instal·lar plaques solars i molinets”.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Miguel: “Tarragona és plena de runes que hem de desbloquejar”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here