21.2 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Llauradó: “M’agradaria presentar aviat una proposta de consens a la Savinosa”

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Hem de preservar el consens sobre el futur de la Savinosa. A la Diputació estem a punt de concloure una anàlisi a fons de les normes urbanístiques que regeixen actualment la ciutat i a partir d’aquí farem pública una proposta global consensuada”. Ho diu Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, que s’atreveix a afegir: “M’agradaria molt presentar la proposta abans que s’acabi el mandat, d’aquí un any”.

la diputació elabora un projecte, un cop analitzades les normes urbanístiques

Llauradó ha parlat de la Savinosa aquest dilluns en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat. La Diputació està treballant en la preparació d’un projecte “que han de veure amb bons ulls l’Ajuntament i la Generalitat, i que tingui una visió supramunicipal, d’impacte a tot el territori”. La presidenta de l’ens intercomarcal ha recordat els entrebancs que s’ha trobat des del primer dia i la complexitat de la situació.

“treballem amb discreció. no vull que es trenqui el consens”

“No parem de treballar a nivell intern en aquest tema, però amb discreció“, afirma. “No vull que es trenqui el consens, i les dificultats que han sorgit com l’anul·lació del POUM s’han de veure com una oportunitat. En breu podrem explicar una proposta de futur per a la Savinosa”, avança. En tot cas, no es pendran “decisions parcials” com una possible retirada de la tanca del recinte.

la diputació prorroga la concessió de la tap fins al 2028

A la mateixa entrevista, Llauradó ha posat en valor com la Diputació ajuda Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal: entre el 2020 i el 2022, aporta 1.600.000 euros entre despesa corrent i inversions. En aquest capítol entra la remodelació del carrer Orosi, la pavimentació del carrer del Coure, la renovació de l’enllumenat públic o la caldera per a la piscina Silvia Fontana, de l’Anella Mediterrània.

Pel que fa a equipaments propis, l’Auditori de Pere Martell comença a recuperar l’activitat pre-pandèmia. Fins a finals de maig, ja hi havien passat unes 13.000 persones, una xifra provisional que s’acosta a la del 2019. Pel que fa a la Tarraco Arena Plaça, la Diputació -propietària del recinte- ha prorrogat la concessió a l’empresa que el gestiona fins al juny de 2028, cinc anys més dels previstos inicialment. Llauradó diu estar-ne satisfeta de la gestió realitzada fins ara.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a la presidenta de la Diputació:

Llauradó: “M’agradaria veure un consens per La Savinosa en aquest mandat”

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here