26.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

“Tenim esperança que La Capona continuarà amb altres mans”

Pau Espinosa i Pitu Rovira, dos dels tres socis de la Llibreria La Capona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Hi ha possibilitats fundades que La Capona tingui continuïtat en una segona etapa amb altres mans, encara tenim esperança d’arribar a un acord de traspàs amb algú dels que s’hi han interessat”. Pitu Rovira i Pau Espinosa, dos dels tres socis de la llibreria, ho diuen així de clar a una setmana del tancament anunciat pel dijous 30 de juny. No volen dir noms, però són persones de Tarragona implicades en el teixit social. La ciutat sembla disposada a salvar La Capona.

ELS SOCIS DE LA LLIBRERIA CONFIEN EN TANCAR UN ACORD DE TRASPÀS

“Expressem un missatge optimista perquè hi ha reunions amb gent interessada i no és impossible que La Capona pugui seguir endavant”, apunta Rovira. Ara bé, “no hi ha res tancat i s’ha de parlar molt i en detall de com fer un possible traspàs”, afegeix Espinosa. I tots dos coincideixen: “Ens agradaria que si algú n’agafa el relleu, mantingui la manera de fer dels últims 25 anys, un model de llibreria oberta a la ciutat, acollint presentacions de llibres i col·laborant amb tota mena d’entitats”.

“POSAREM LES MÀXIMES FACILITATS PERQUÈ AIXÒ TIRI ENDAVANT”

Els socis de La Capona -que han parlat a través del programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat- creuen que és viable la continuïtat de la llibreria en altres mans: “Posarem les màximes facilitats perquè les converses no decaiguin i farem l’esforç que calgui perquè el nostre objectiu i la nostra màxima il·lusió és que això continuï”. La mateixa il·lusió que el Pitu, el Pau i el Ricard Espinosa van sumar el 1997 quan van obrir el local del carrer Gasòmetre.

“si algú n’agafa el relleu, que tingui el suport dels lectors”

Parlen amb aquell punt de confiança que avisa que les converses van pel bon camí. I s’atreveixen a demanar que els futurs socis de La Capona “tinguin el mateix suport que hem rebut nosaltres” i que comptin amb la complicitat de la societat tarragonina. I si acaba tancant definitivament, estan convençuts que “tard o d’hora es muntarà una altra llibreria, potser en un local més petit, amb menys personal i només novetats literàries i poc llibre de fons”.

creuen que és pOSSIble “donar la sorpresa”

A partir de l’1 de juliol, de portes endins seguiran treballant en el retorn de llibres a les editorials i els distribuïdors, controlant la facturació, pagant els darrers impostos, tancant la societat… En definitiva, “feina de setmanes i mesos”. Però… confien en “donar la sorpresa” i anunciar que La Capona tindrà una segona vida com a llibreria i agent cultural de Tarragona.

Aquí podeu escoltar i veure l’entrevista íntegra:

Rovira: “Tenim esperances que La Capona continui”

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here