9.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

1.200 quilòmetres pedalant per una bona causa

Pep Garcia i Ricardo Mandrá, durant el seu particular Camí de Sant Jaume. Fotos: Pep Garcia.

Sovint diuen que la ment és un dels elements més potents del nostre cos. Sobretot en esports de superació com el ciclisme. D’aquesta forma, i amb l’afegitó que la unió fa la força, els membres del Club Ciclista Campclar Pep Garcia i Ricardo Mandrá han completat en bicicleta els 1.200 quilòmetres que hi ha entre Tarragona i Santiago de Compostel·la per donar visibilitat i recaptar fons a favor d’AFANOC, entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes que pateixen càncer i de les seves famílies. També per promocionar Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Dos ciclistes recorren més de mil km per recaptar fons per infants amb càncer

Una experiència “gratificant”. Aquesta és la paraula que tria Pep Garcia per definir onze dies de pelegrinatge fins a terres gallegues, del 8 al 18 de juny. Tot plegat ha coincidit amb una setmana de plena onada de calor que, en paraules de Garcia, “ens ha portat al límit en alguna ocasió”. Per sobre de tot, però, valora l’esforç conjunt d’arribar a Santiago i ho defineix com “un premi”.

Els dos ciclistes davant la catedral de Santiago. Foto: Pep Garcia.

Pep Garcia i Ricardo Mandrá han superat 5 ports de muntanya d’allò més durs durant el recorregut del Camí de Sant Jaume, amb la sensació “que l’asfalt et menjava” a causa de les altes temperatures. La calor, però, no ha estat l’únic obstacle, ja que també s’han topat amb pluja, vent i un terreny complicat. “Sort que els paisatges s’ho valien”, recorda entre rialles el Pep. L’integrant del Club Ciclista Campclar considera que “ajuda saber que ho fas per una bona causa”. A més, només té paraules d’agraïment per al seu company d’aventura, el Ricardo, que a la vegada és doctor i traumatòleg. “Mai han faltat els consells sobre com hidratar-se i menjar”, expressa.

Els fons recaptats aniran destinats a l’associació AFANOC

El ciclista valora com a “vital” portar una altra persona al costat. I més el Ricardo. Ell va ser qui va animar al Pep després que aquest sofrís un greu accident, precisament damunt de la bicicleta, el 30 de setembre de 2021. “Em va atendre al moment i em va reanimar”, explica. El tarragoní va patir fins a 17 trencaments d’ossos. “Ell em va dir que quan em trobés bé faríem el Camí de Sant Jaume i vaig esforçar-me al màxim per recuperar-me”, comenta emocionat. Una fita de superació, ja que va començar a entrenar el març de 2022 i tres mesos després ja pedalava 1.200 quilòmetres.

A dia d’avui encara desconeixen els fons que han aconseguit AFANOC i resten pendents del recompte, però des de l’entitat els han comunicat que durant els onze dies del seu recorregut “han tingut la feina equivalent a tota la de l’any passat”. “Això és una dosi extra de gratificació i plasmem que la nostra aventura ha servit”. Durant el trajecte, a les ciutats on pernoctaven feien breus xerrades amb la resta de peregrins i contaven la feina d’AFANOC. A més, van habilitar un Bizum que portaven anunciat a la bicicleta.

Un dels paisatges de què han gaudit els dos ciclistes. Foto: Pep Garcia.

Paral·lelament, Garcia i Mandrá van promocionar el cicloturisme com una activitat turística i familiar sostenible i van fer difusió de material informatiu i promocional de Tarragona Turisme i de Tarragona com a ciutat Patrimoni de la Humanitat. Durant la peregrinació, els va rebre Turisme de Lleida i estava previst coincidir amb delegació municipal de Santiago de Compostel·la, però no va ser possible per qüestió d’horaris. El ciclista, tanmateix, considera que “hem aconseguit difondre la marca Tarragona”. A més, han notat en tot moment el caliu de la gent, fins al punt “que ens demanaven fotografies i es paraven a parlar amb nosaltres”. “Com més a prop érem de Galícia més ens preguntaven, era una bogeria”, rememora. També destaca “l’emoció i ànims que provocava aquest interès, senyal que estàvem fent quelcom bé”.

Pep Garcia renarca per sobre de tot la darrera etapa, l’arribada a Santiago. La resumeix com “una explosió d’alegria, enmig de plors, davant de les moltes dificultats i dubtes que han sortit pel camí”. “Va ser un ple de moltes coses”, esplaia. Tot plegat, onejant la bandera de Tarragona durant la totalitat dels quilòmetres.

Josep Gallofré
Josep Gallofré
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here