

El primer semestre d’aquest 2022 ens ha deixat, com mai fins ara, senyals evidents dels efectes del canvi climàtic en el nostre entorn més pròxim. Temporals reiterats i prolongats, des del març i fins al juny, que han transformat radicalment les platges; una punta de temperatures rècord en ple mes de maig; una onada de calor feixuga i persistent al juny; un període llarg de sequera que amenaça els nostres boscos; l’esclat de diversos incendis simultanis en diferents punts del país…
la revista surt al carrer aquest dimarts 5 de juliol
L’alarma per la crisi climàtica creix imparable i ningú pot girar el cap i mirar cap a una altra banda. En aquest context, apareix el número 54 del FET a TARRAGONA que dedica la portada -amb el titular ‘Al límit’- i un dossier de 25 pàgines a analitzar l’impacte de l’emergència climàtica global en clau local i quines accions s’estan duent a terme o serien necessàries per fer-hi front.
organitzem un acte simbòlic a la capona
La revista surt al carrer aquest dimarts 5 de juliol. Coincidint amb la data, organitzem un acte simbòlic de reconeixement a la Llibreria La Capona. En aquest acte (a les 19,30 hores) no farem una presentació convencional del FET, però podreu trobar-hi els primers exemplars de la revista, que dissortadament ja no es vendran a l’establiment del carrer Gasòmetre.
Aquests són els continguts del dossier de la revista 54:
– Anem tard. Jan Magarolas i David Oliete fan un recorregut per l’entorn natural de Tarragona, acompanyats de Puri Canals i Eduardo Soler, per apuntar on es noten ja clarament els efectes del canvi climàtic.
– Menys fums i més mobilitat verda. El reportatge d’Esteve Giralt retrata les accions que estan duent a terme les administracions públiques i les grans indústries per combatre la crisi climàtica.
– Militants de la natura. Conversem amb diferents activistes que, des d’entitats i la pròpia universitat, ens ajuden a prendre consciència i canviar hàbits de la nostra vida quotidiana.
– Recerca de referència mundial. Albert Ollés ens explica com al si de la URV hi ha un centre pioner en l’estudi i la investigació de l’escalfament global del planeta.
avancem els actes principals de santa tecla 700
Per al número 54 del FET hem preparat altres continguts d’interès:
– Una trobada singular amb Marc Chornet i Xavier Pastrana. Els dos creadors tarragonins, en arts escèniques i música, preparen l’obertura i la cloenda de les festes de Santa Tecla, que enguany tindran un caràcter extraordinari per celebrar el 700 aniversari de l’arribada de la relíquia. Ricard Lahoz i David Oliete els han citat al campanar de la catedral.
– Lligats a la festa: descobrim en un altre reportatge quatre iniciatives en els àmbits de la fotografia, el documental, la il·lustració i la dansa que veuran la llum per la Festa Major. Laia Poblado en parla amb els seus responsables.
– Una entitat que no para de ballar. L’Esbart Dansaire de Tarragona celebra 40 anys de trajectòria. Amb Biel Roquet-Jalmar recollim el testimoni de cinc dels seus components. Una trobada intergeneracional molt enriquidora.
– Ferran, el poble resistent. Compartim una estona de tertúlia al carrer amb els veïns de Ferran, que conserva la identitat malgrat la pressió de l’entorn. Un reportatge de Jesús Jordi Pinatella.
Fes-te del FET
Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 54, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA. Gràcies al suport dels més de 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.
Vuit anys i mig de trajectòria i tres guardons periodístics avalen la nostra feina:
EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’
I si ja n’ets subscriptor/a, fes un regal a un amic o familiar. Un regal que dura tot l’any.