Advertisement Advertisement
24.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

La crisi climàtica a Tarragona, al FET 54

Coberta del número 54 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

El primer semestre d’aquest 2022 ens ha deixat, com mai fins ara, senyals evidents dels efectes del canvi climàtic en el nostre entorn més pròxim. Temporals reiterats i prolongats, des del març i fins al juny, que han transformat radicalment les platges; una punta de temperatures rècord en ple mes de maig; una onada de calor feixuga i persistent al juny; un període llarg de sequera que amenaça els nostres boscos; l’esclat de diversos incendis simultanis en diferents punts del país…

la revista surt al carrer aquest dimarts 5 de juliol

L’alarma per la crisi climàtica creix imparable i ningú pot girar el cap i mirar cap a una altra banda. En aquest context, apareix el número 54 del FET a TARRAGONA que dedica la portada -amb el titular ‘Al límit’- i un dossier de 25 pàgines a analitzar l’impacte de l’emergència climàtica global en clau local i quines accions s’estan duent a terme o serien necessàries per fer-hi front.

organitzem un acte simbòlic a la capona

La revista surt al carrer aquest dimarts 5 de juliol. Coincidint amb la data, organitzem un acte simbòlic de reconeixement a la Llibreria La Capona. En aquest acte (a les 19,30 hores) no farem una presentació convencional del FET, però podreu trobar-hi els primers exemplars de la revista, que dissortadament ja no es vendran a l’establiment del carrer Gasòmetre.

Aquests són els continguts del dossier de la revista 54:

Anem tard. Jan Magarolas i David Oliete fan un recorregut per l’entorn natural de Tarragona, acompanyats de Puri Canals i Eduardo Soler, per apuntar on es noten ja clarament els efectes del canvi climàtic.

Menys fums i més mobilitat verda. El reportatge d’Esteve Giralt retrata les accions que estan duent a terme les administracions públiques i les grans indústries per combatre la crisi climàtica.

Militants de la natura. Conversem amb diferents activistes que, des d’entitats i la pròpia universitat, ens ajuden a prendre consciència i canviar hàbits de la nostra vida quotidiana.

Recerca de referència mundial. Albert Ollés ens explica com al si de la URV hi ha un centre pioner en l’estudi i la investigació de l’escalfament global del planeta.

avancem els actes principals de santa tecla 700

Per al número 54 del FET hem preparat altres continguts d’interès: 

Una trobada singular amb Marc Chornet i Xavier Pastrana. Els dos creadors tarragonins, en arts escèniques i música, preparen l’obertura i la cloenda de les festes de Santa Tecla, que enguany tindran un caràcter extraordinari per celebrar el 700 aniversari de l’arribada de la relíquia. Ricard Lahoz i David Oliete els han citat al campanar de la catedral.

Lligats a la festa: descobrim en un altre reportatge quatre iniciatives en els àmbits de la fotografia, el documental, la il·lustració i la dansa que veuran la llum per la Festa Major. Laia Poblado en parla amb els seus responsables.

– Una entitat que no para de ballar. L’Esbart Dansaire de Tarragona celebra 40 anys de trajectòria. Amb Biel Roquet-Jalmar recollim el testimoni de cinc dels seus components. Una trobada intergeneracional molt enriquidora.

Ferran, el poble resistent. Compartim una estona de tertúlia al carrer amb els veïns de Ferran, que conserva la identitat malgrat la pressió de l’entorn. Un reportatge de Jesús Jordi Pinatella.

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 54, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA. Gràcies al suport dels més de 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.

Vuit anys i mig de trajectòria i tres guardons periodístics avalen la nostra feina:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

I si ja n’ets subscriptor/a, fes un regal a un amic o familiar. Un regal que dura tot l’any.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here