21.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

La música de dones imparables al Camp de Mart

Las Karamba estrenaran el seu nou disc ‘Camino Así’ al Camp de Mart. Foto: Cedida.

Música, empoderament femení i l’auditori del Camp de Mart. Aquesta és la proposta del Festival d’Estiu de Tarragona per aquest dissabte 16 de juliol a les 22 h. Las Karamba i Las Migas. Las Migas i Las Karamba. Dos grups musicals formats per dones que, un després de l’altre, volen omplir l’espai de festa i alegria amb el seu talent.

las migas i las karamba hi actuen aquest dissabte 16 de juliol

Comencem per Las Karamba, un projecte que neix el 2018 amb l’encreuament de camins de sis noies, procedents de diferents parts del món, a Barcelona. Una de les seves integrants, la Rita Baulida, defineix el seu estil amb el terme “barreja”. Diu que fusionen el txa-txa-txa, la salsa i la timba, música de procedència cubana, afegint-hi referències al rap i a la música urbana.

Elles oferiran la presentació del seu primer disc, titulat ‘Camino Así’. Un treball que barreja temes propis amb versions de referents de la música cubana, com pot ser Cèlia Cruz. Després de dos anys de pandèmia, amb restriccions en els concerts, Baulida celebra el retorn a la normalitat. “Les nostres cançons són molt ballables, i ha estat dur veure la gent asseguda i amb mascareta durant tant de temps”.

A Tarragona serà el primer cop que els dos grups coincideixin als escenaris

Las Migas, per la seva banda, ja fa gairebé una vintena d’anys que van iniciar el seu recorregut musical. Elles van ser precursores amb el seu flamenc “diferent, detallista i amb unes guitarres i un violí molt característics”, en paraules de Marta Robles, membre de la formació. Molt probablement van servir d’inspiració a altres dones músiques, en consolidar-se com a banda femenina dins del gènere del flamenc.

‘Libres’ és el seu últim treball, “una festa que parla de natura, del mar, de l’aire lliure i de dones poderoses”, afegeix Robles. Un disc composat durant el confinament que explora nous estils, com ara la música negra, el country o el bluegrass. I és que Las Migas han viatjat molt amb els seus darrers treballs, en gires que feien la volta al món.

les dues bandes proposen una barreja d’estils i ganes de ballar

Fins ara, els dos grups no s’han trobat mai als escenaris, encara que se segueixen de ben a prop i admeten tenir moltes ganes de reunir-se a Tarragona. Sobretot, per aquest projecte en comú de reivindicació de la dona instrumentista dins la indústria musical, que totes dues formacions lideren.

Al públic els hi demanen ganes de ballar. “Que es quedin amb el nostre missatge”, afegeix Baulida, de Las Karamba. “I que formin part d’un projecte que ha estat autoeditat i autoproduït”, remarca Robles, sobre Las Migas. Ja ho veieu, dones imparables a l’escenari d’un Camp de Mart que, segur, les rebrà com mereixen: amb una gran festa!

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here