24.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Un nou concert de la BUMT, ara amb música de cobla

La Banda Unió Musical presentant aquest espectacle a Roda de Berà. Foto: BUMT.

Si fa uns dies parlàvem de la valenta combinació de la Banda Unió Musical de Tarragona amb la música i l’espectacle de circ, aquest cop toca parlar de l’atrevida aposta que presenten amb la música de cobla. La seva aposta personal per anar trencant fronteres i buscant noves sonoritats els portarà aquest divendres, 22 de juliol, a partir de les 22h, a compartir l’escenari del Camp de Mart amb la Cobla Reus Jove i la colla sardanista Tarragona Dansa. L’espectacle durà el nom de ‘Música i Dansa’.

Divendres 22 de juliol, a les 22h: Concert ‘Música i Dansa’ al Camp de mart

La Banda Unió Musical planteja aquesta col·laboració amb una cobla reusenca, un repte sonor que el director de la BUMT, Jordi Masip, reconeix “molt poc habitual” per la seva infraestructura i la dificultat d’assajar. La idea, segons explica Masip, va sorgir d’una proposta a Granollers de combinar les músiques de banda i de cobla, i va ser allà on hi van fer el primer concert al mes d’abril. Amb la Cobla Reus Jove van repetir repertori fa poc a Roda de Berà, i ara volen tocar a casa seva sumant-hi la participació de Tarragona Dansa.

El cartell del concert d’aquest divendres.

“El resultat serà un concert amb part del repertori amb peces pensades per cobla i banda, com les sardanes i músiques catalanes, i d’altres més simfòniques“, explica Jordi Masip. La colla sardanista ballarà les tres sardanes que interpretaran. Tot plegat, amenitzat amb la lectura d’uns textos que ajudaran al públic a interpretar millor les peces que escoltaran. “Ha estat molt fàcil treballar-ho amb la cobla i la colla sardanista, el públic gaudirà d’una experiència molt bonica i nova, perquè hi haurà una sonoritat molt curiosa”, fa el director.

De ben segur que els timbres del flabiol, la tenora i el contrabaix, típics de la cobla, trencarà tota lògica en combinació amb els sons de la tuba i el saxo, habituals de les bandes. La secció simfònica de la Banda Unió Musical portarà el concert aquest mateix divendres al vespre (22h), al Camp de Mart, dins del Festival d’Estiu. Encara hi ha entrades disponibles: per aconseguir-ne, feu clic aquí.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here