22.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

L’alliberament personal en forma de videoclip musical

Gran part de les localitzacions del videoclip són a Tarragona. Foto: Telofilmo.

Labi (Laber Garcia) és una jove cantant tarragonina amb moltes coses a dir. Albert Blay és un jove director de cinema tarragoní apassionat de les històries commovedores. Ara s’han ajuntat per primer cop i estan preparant la publicació del primer videoclip musical conjunt, ‘Thought many times’, un projecte jove, valent i amb un ADN 100% tarragoní que fa bandera de l’alliberament individual i emocional i innova tant en l’aspecte musical com en el cinematogràfic. El camí no ha estat fàcil però això no els ha fet enrere.

El primer videoclip de Labi i Albert Blay s’estrenarà el 26 d’agost

‘Thought many times’ és el segon senzill que Labi porta en solitari, una de les seves peces més personals i sinceres. Habitual de l’estil del rap en anglès, la cantant tarragonina va trobar-se en un moment particularment difícil de la seva vida i, per tal de superar-lo, es va refugiar en la música. “La peça va sortir sola després d’una ruptura i d’un procés de recerca personal, per això parlo d’un alliberament individual que m’ha permès fer música i gaudir-la”, diu Labi, il·lusionada.

Albert Blay, director del videoclip, i Labi (Laber Garcia), cantant. Foto: Jan Magarolas.

El senzill és tan intens i atractiu que va pensar que no es podia quedar sense un videoclip, i es va posar en contacte amb Albert Blay, director de cinema. Tot i que ell no havia dirigit mai un videoclip musical de manera professional, va emprendre el repte de la Labi amb la voluntat d’obrir fronteres. “El gènere del videoclip permet més llicències artístiques al director, més apostes i més valentes, per això també ens el vam plantejar com una forma d’alliberament, com la lletra de la cançó”, diu Blay. Una cançó i un vídeo, per tant, que parlaran de la llibertat en totes les seves formes.

‘Thought many times’ parla de l’alliberament individual i d’un procés de recerca personal

I és que d’una cantant tarragonina i d’un director tarragoní només en podia sortir un projecte d’identitat tarragonina. “Aquí tenim molt de talent i molt jove, nosaltres ens vam plantejar el projecte com d’orgull i reivindicació tarragonina, per això hem volgut gravar-ho tot aquí”, fa Labi. Tot i les intencions, les raons econòmiques els han impedit aquesta fita, ja que unes escenes les han enregistrat al teatre del Catllar. “La gent de per aquí sempre hem tingut ‘Els Pets’ com el nostre referent, sigui per música o per videoclips, per això la possibilitat que se’ns obre de fer un projecte així és brutal“, explica Albert Blay, que rebla: “Necessitem gent jove amb ganes de fer coses, volem demostrar el talent de casa nostra”.

Escenes durant la gravació del videoclip. Foto: Telofilmo.

Tots dos expliquen, des de les seves perspectives laborals, com de difícil és crear continguts nous a Tarragona, sobretot sent jove. Parlen de les dificultats econòmiques, burocràtiques i també de la falta de referents, un fet que en el cas de la Labi s’extén a la poca quantitat de cantants dones i joves de rap. Tot i això, ara que ja està totalment enregistrat i s’ha començat amb l’edició, Blay i i Labi es mostren contents dels resultats que estan tenint: “Estem molt orgullosos de la factura que tindrà, amb un equip de quinze persones i diversos figurants, tots voluntaris, hem fet molt bona feina“, expliquen.

Hi ha un micromecenatge obert per tal de cobrir part de les despeses del videoclip

Anuncien també la data d’estrena del videoclip, que esperen que tingui un gran ressò, sobretot per la cantant: el 26 d’agost. Però com a professionals joves, les dificultats també les han tingut en l’aspecte econòmic. Han comptat i compten amb l’ajuda voluntariosa de molts companys i professionals però és evident que han tingut diverses despeses, perquè un projecte així no surt mai gratis. Per això han engegat un micromecenatge a Verkami amb diverses recompenses per qui aporti diners: des de sopars a visites i cates de vins, a més d’un concert de Labi. Es poden fer aportacions aquí. “L’objectiu és poder recuperar, com a mínim, part de les despeses que hem tingut, que han estat més de les que prevèiem”, afirmen els dos.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here