12.8 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

‘Stella Maris’ i l’ànima reflexiva del FITT

‘Stella Maris’ és l’storywalker del FITT 2022. Foto: cedida.

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona és una proposta referent al territori. Sens dubte, ho és gràcies a la seva aposta per peces trencadores, iniciatives innovadores que criden l’atenció de molts. I és que ja fa diverses edicions que, dins de la programació, s’ofereix un storywalker, una peça de descoberta d’un espai, a través de l’escolta individual d’una història de ficció. La d’enguany es titula ‘Stella Maris’.

EL FESTIVAL OFEREIX UN ‘STORYWALKER’ AMBIENTAT AL BARRI DEL SERRALLO

Des del FET en parlem amb la seva ment pensant, la periodista i escriptora Agnès Llorens Altamís. Apunta que l’storywalker d’enguany és “una reflexió sobre les coses amb què creiem, i si creiem de debò en les coses que diem creure”. La peça parla de les transformacions que tothom viu quan es pateixen canvis de procedència externa.

Agnès Llorens, autora d”Stella Maris’. Foto cedida.

A l’àudio guia s’explica un relat que té lloc al barri mariner del Serrallo. En aquest cas, i fugint del tema recurrent de la covid, Llorens hi fa aparèixer els terribles efectes del canvi climàtic, per tal que els personatges de la història es replantegin aquelles creences a les quals sempre s’han mostrat fidels.

L’ÀUDIO RELAT PRETÉN SER UNA REFLEXIÓ SOBRE LES CREENCES POPULARS

“Mentre els pescadors i l’ànima del barri es desesperen, la vida sembla seguir amb normalitat”, diu la sinopsi de la peça. Una situació que pot extrapolar-se a qualsevol altre indret del món i que dona peu a l’oient a reflexionar sobre on resideix l’essència d’aquelles zones que són objecte de visita de tothom. “Què queda de les persones que pertanyen a la zona?”, es pregunta Llorens.

L’storywalker té el seu punt d’inici a la locomotora que hi ha a l’entrada del barri. Foto: Clara Marquiegui.

Així, les diverses veus de la història guien l’usuari des del punt d’inici, la locomotora d’entrada del Serrallo, i per tota la zona on es desenvolupen els fets, el carrer Gravina i el de Sant Andreu, entre altres. El mateix àudio, disponible en català, castellà i anglès, marca el ritme d’una història ideada per allargar-se mitja hora, emmarcada en un disseny sonor d’Albert Rué, que li dona consistència.

la idea és d’agnès llorens, amb el suport sonor d’albert rué

“Crear un storywalker és una aventura”, diu Llorens, qui, acostumada a escriure per a ser llegida, ha hagut de parar atenció a tots els detalls necessaris per a ser escoltada. Reconeix haver-se apropat fins al barri en moltes ocasions al llarg del procés creatiu, com també haver escrit moltes seqüències de la mà de Google Maps: “Com més adequat sigui l’espai, més versemblança tindrà la història”.

Agnès Llorens representa l’essència del barri a través dels detalls dels seus carrers. Foto: Clara Marquiegui.

Ella mateixa reconeix que és un format molt artesanal, i alhora molt amè pel visitant, que podria aplicar-se a molts llocs de la nostra ciutat. “Jo si anés de viatge voldria sortir de la típica visita guiada, per escoltar-me una història que algú ha ideat i em proposa sobre aquella zona determinada”, comenta l’escriptora.

L’STORYWALKER ES PODRÀ CONSUMIR A PARTIR DEL 31 D’AGOST, A QUALSEVOL HORA

Així, ‘Stella Maris’, un àudio relat que té aquest lligam amb la Mare de Déu del Carme, protectora d’aquells qui viuen prop del mar, estarà disponible a partir del dia 31 d’agost pels qui comprin l’entrada. L’horari és indefinit, al gust d’un consumidor que haurà d’estar preparat per submergir-se en una història d’introspecció amb les mateixes creences.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here