12 C
Província de Tarragona
Dimarts, febrer 20, 2024

Dotze cantaires tarragonines, a l’obertura del FITT

Les dotze dones de l’Orfeó de la URV que participaran a l’espectacle inaugural del FITT. Foto: Pep Alcañiz.

“Som-hi titanes! Com esteu avui?”. Aquestes són les paraules de Núria Giménez, directora de l’Orfeó de la URV, a l’inici de l’assaig. L’ambient que es respira a l’interior del Teatre Magatzem és molt familiar. Dotze dones cantaires, i servidora com a espectadora, es troben preparant l’espectacle d’estrena del FITT del proper dia 31 d’agost. Sí, com ens va avançar Sol Picó, elles són el cor femení tarragoní que acompanyarà les ballarines a ‘Titanas, el arte del encuentro’.

L’ORFEÓ DE LA URV FORMA PART DE L’ESPECTACLE DE DANSA DE SOL PICÓ

Abans d’iniciar l’assaig, Giménez explica al FET que va rebre l’encàrrec a inicis de juliol i, a partir d’aquí, va fer una crida a la part femenina del cor de la universitat per veure qui estaria disposat a assajar intensivament durant l’estiu. El resultat va ser un grup de dotze dones, sis contralts i sis sopranos, que formaran part de l’espectacle, també en l’apartat coreogràfic. Elles són la Lourdes, l’Anna, la Vicky, la Carme, la Dolors, l’Aina, l’Ainhoa, la Teresa, l’Anna, l’Esther, la Maite i la mateixa Núria.

Les integrants del cor inicien els assajos amb estiraments físics. Foto: Clara Marquiegui.

“Es tracta d’un espectacle diferent, especial”, ens diu la directora del cor. Això els ha requerit una mitjana de tres assajos a la setmana, a més dels dos assajos intensius amb l’equip de Sol Picó. Unes jornades que des de la formació recorden amb estima: “Ella ens anava guiant, té un gran domini del cos i sap perfectament què busca en nosaltres, ho va fer tot molt fàcil”.

NÚRIA GIMÉNEZ: “ES TRACTA D’UN ESPECTACLE DIFERENT, ESPECIAL”

Pel que fa al funcionament dels assajos, les primeres setmanes es van concentrar a aprendre’s les cançons. Això requeria cadires, partitures i anar-ho portant tot al tempo. A partir d’aquí, han procurat memoritzar-ho tot i anar-hi afegint el complement de moviment i coreogràfic: l’expressió corporal unida a la veu.

Més enllà de l’apartat musical, les dotze dones han hagut de treballar l’expressió corporal. Foto: Clara Marquiegui.

“La música de l’obra és molt eclèctica”, ens pot avançar Giménez. Es tracta d’una composició feta a mida per la quarta titana, Judit Farrés. Es barreja l’electroacústica, amb temes només amb piano i veu i, fins i tot, una cançó a tall de mantra, basada en la repetició i la insistència.

EL GRUP ASSAJA TRES DIES A LA SETMANA DURANT TOT L’ESTIU

Sens dubte, es tracta d’una proposta amb dos conceptes clars per bandera. D’una banda, l’empoderament femení, amb tres ballarines, una compositora i dotze dones cantaires. Cadascuna semblant i diferent de la del seu costat. De l’altra, el tarragonisme, que permet a la ciutat sentir-se l’espectacle seu, gràcies a la vinculació de les titanes amb un cor local com és de l’Orfeó de la Rovira i Virgili. Amb aquests components, gairebé res pot sortir malament!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here