16.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

“La Capona necessita l’acompanyament de la societat tarragonina”

Oriol Picas, en l’entrevista amb el FET. Foto: Ricard Lahoz.

Barceloní de naixement i tarragoní d’adopció. 38 anys i una dilatada experiència al món del llibre des de la cooperativa Abacus. Oriol Picas és la persona que a partir d’avui lidera la nova etapa de La Capona. La cooperativa Combinats, que assumeix el relleu dels socis fundadors, ha escollit Picas per donar un nou impuls al local del carrer Gasòmetre.

entrevista a oriol picas, el nou responsable de la llibreria del carrer gasòmetre

“Per edat, volem estar aquí 25 anys més”, afirma rotund en referència al primer quart de segle de vida de La Capona. “Anirem més enllà del model tradicional de llibreria”, afegeix, “i confiem en el suport i l’ajut dels clients que ja eren habituals a la primera etapa”. Amb aquestes premisses, Oriol Picas parla amb el FET en la seva primera entrevista.

Per què s’implica en el nou projecte de La Capona?

Bàsicament, per dos motius. El primer, perquè no podia entendre que tanqués una llibreria de referència a Tarragona. El segon, per la gent de Combinats que hi ha al davant i al darrere del projecte, els conec de fa molts anys i tenim molta sintonia a l’hora d’implicar-nos en iniciatives socials. Sé que amb ells podrem fer coses molt xules per la ciutat, no només vendre llibres i fer presentacions de les novetats.

Quina és la prioritat més immediata?

La idea és obrir per Santa Tecla, encara que no sigui amb el cent per cent de llibres omplint les prestatgeries. Si cal farem, una obertura simbòlica. Així que cal treballar-hi a fons aquests dies.

Com serà la nova Capona per dins?

La distribució pensada inicialment és correcta. Per tant, a la planta de baix continuarà sent pel llibre infantil i juvenil, i la planta de dalt pel públic adult. Volem tenir espais molt diàfans, més oberts, i en aquesta línia mirarem de prescindir d’algun mobiliari que està al mig de la planta. Pel que fa als llibres, tindrem les novetats, òbviament. Mirarem d’agilitzar els mecanismes per disposar dels títols que ens demanin en 24-48 hores. I apostarem per infantil, juvenil, i autors locals.

De la teva experiència, què pots aplicar a la nova Capona?

He estat quinze anys a Abacus i això m’ha reportat molts contactes amb responsables del sector a nivell estatal. Així que ja conec com es mou el món editorial i, per tant, ja sé com arribar als objectius que ens marquem, sigui des del punt de vista de facturació o del producte.

Com preteneu convèncer els antics clients de La Capona?

Amb una atenció al client de proximitat i de màxima qualitat, de 10. Sent eficients en la nostra feina a l’hora de buscar un llibre que no tinguem al local, i no tancant portes a ningú. I a banda de tot allò que feien els antics socis, nosaltres volem fer més coses. Presentacions de llibres, però també actes amb altres formats o buscant sinergies amb altres sectors comercials de la ciutat.

En què esteu pensant?

Encara és aviat per concretar, però tenim una constant pluja d’idees. Te’n poso diversos exemples: muntar una cata de vins en col·laboració amb una bodega i amb un motiu literari. O deixant un espai a una creació artística. O organitzant un micro-concert. O sortint al carrer amb els llibres… Buscarem formats atractius i singulars.

Què espereu de la societat tarragonina?

Sobretot, acompanyament i suport. Estic convençut que, un cop obrim la llibreria, l’ambient serà com el d’abans. No els decebrem.

Primer objectiu: sumar socis al projecte

Oriol Picas s’imposa reobrir La Capona en el termini de poc més de dues setmanes, mentre Combinats busca sumar sòcies i socis pel Grup de Consum de La Capona. Formar-ne part comportarà bonificacions, avantatges i descomptes en els diferents tallers, activitats i ofertes culturals que La Capona oferirà durant tot l’any.

Per a convertir-se en soci de l’ens cal fer una aportació econòmica de 200 euros, que serà retornada a través de bonificacions en les compres de llibres. Les persones  interessades ja poden fer-se sòcies a través de la web www.lacapona.coop

L’objectiu inicial és aconseguir entre 300 i 500 socis.

Els antics i els nous socis s’han trobat aquest divendres a La Capona. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here