19.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

‘700 Tecles més’, al FET 55

Portada del número 55 de la revista ‘Fet a Tarragona’. Autor: David Oliete.

Ara sí, per fi, podem celebrar els 700 anys de la Festa Major més antiga del país. Santa Tecla! Aquests són dies per retrobar-nos a l’espai públic, per reforçar el nostre orgull de pertinença i per projectar-nos allà on sigui, tal com som, amb la nostra identitat tarragonina.

El FET pretén acompanyar aquest moment excepcional amb una revista ampliada que posa l’accent en la vitalitat de la cultura popular i la seva gent a Tarragona. El titular de la portada -el ‘700 Tecles més’- expressa la convicció que la ciutat seguirà apostant en el futur per una Festa Major que és referència a tot el país.

la revista surt al carrer aquest dimarts 6 de setembre

La revista número 55 surt al carrer aquest dimarts 6 de setembre. I la presentem al jardí de Casa Canals a les 19 hores en un acte obert a tothom. Hi participaran alguns protagonistes de la publicació, i a més aprofitarem la trobada per fer el lliurament de les dues Distincions FET 2022 a la Biblioteca Pública de Tarragona i a la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer de Torreforta.

acte de presentació a les 19h al jardí de casa canals

Per celebrar els 700 anys de Santa Tecla hem preparat dos amplis reportatges que configuren el dossier de la revista:

19 de setembre. Jan Magarolas i David Oliete ens apropen amb textos i fotos a una setantena d’infants i adolescents de 21 entitats del Seguici de Tarragona. Representen la fortalesa del futur de la Festa Major i ens parlen d’orgull, honor, responsabilitat i sentiment de pertinença.

Un Seguici irrepetible. El reportatge de Laia Poblado ens avança com serà la Mostra de Folklore Viu extraordinària d’aquest any amb la presència d’una vintena llarga d’elements d’altres indrets del país convidats pels seus homònims de Tarragona. En parlem amb els organitzadors i alguns dels que vindran per Santa Tecla.

celebrem una festa major excepcional i la represa del concurs de castells

Al número 54 del FET trobareu altres continguts d’interès: 

Ganes de Concurs. Reunim a la Tarraco Arena Plaça quatre castellers de les colles tarragonines per parlar de la temporada de la represa després de la pandèmia i del desig de tornar o estrenar-se al Concurs. Àngel Conesa, Gorka Bertran, Èlia Sumoy i Esteve Bou conversen amb Biel Roquet-Jalmar.

Ara fa noranta anys. La secció ‘El racó de l’Arxiu’ de l’historiador Jordi Piqué ens detalla com es va desenvolupar el primer Concurs de Castells, el 1932, a l’antiga plaça de Braus.

Quartet Gerhard, el viatge constant. Entrevista de Sara Sans als quatre components d’aquesta formació musical amb local d’assaig a la Part Alta i projecció artística internacional.

La comissaria oberta. Visitem per dins la seu de la Guàrdia Urbana de Tarragona i coneixem quins perfils professionals hi treballen per atendre la ciutadania. Un reportatge de Jesús Jordi Pinatella.

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 55, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA. Gràcies al suport dels més de 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.

Nou anys de trajectòria i tres guardons periodístics avalen la nostra feina:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

I si ja n’ets subscriptor/a, fes un regal a un amic o familiar. Un regal que dura tot l’any.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here