24.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

La Tarragona més científica torna al carrer

Enguany se celebrarà la cinquena edició de la Nit Europea de la Recerca davant el Mercat Central de Tarragona. Foto: cedida

Un lustre. I és que ja en van cinc, d’anys, des que la Nit Europea de la Recerca va començar-se a celebrar també a la capital tarragonina gràcies a la iniciativa de la URV. L’activitat central tornarà a ser la fira de tallers del divendres 30 de setembre a la plaça Corsini, però, com ja és habitual, hi haurà activitats abans i després d’aquesta data marcada en el calendari dels tarragonins.

LA PLAÇA CORSINI S’OMPLIRÀ DE TALLERS LA TARDA DEL 30 DE SETEMBRE

Un any més, l’objectiu de la jornada és incentivar l’interès per la ciència en els joves. I, sobretot, fent-ho a través de les seves mateixes famílies, amb una crida a la participació de gent de moltes edats. Així ho explica al FET el vicerector de Recerca de la Universitat Rovira i Virgili, Urbano Lorenzo.

Sota el lema ‘Recerca pel canvi’, enguany les diverses seus que acullen la iniciativa posen la mirada en què les persones, les empreses i la societat en general “hem de ser qui revertim la situació de canvi climàtic que vivim en l’actualitat”, afirma Lorenzo.

REVERTIR EL CANVI CLIMÀTIC, FIL CONDUCTOR De la nit europea de la recerca

Així, entre les 16:30h i les 21h de l’últim dia del mes, es podrà participar en una quarantena de propostes que han estat ideades i formulades per més de 150 investigadors i investigadores de la universitat tarragonina, però també dels quatre instituts de recerca del territori.

Els tallers també impliquen a les famílies, en la tasca de recerca dels més joves. Foto: cedida.

D’entre l’oferta, Lorenzo ens fa dues recomanacions. D’una banda, ‘Som PLASTIcívors’, que posa sobre la taula fins a quin punt els microplàstics han entrat dins la cadena tròfica i, de manera objectiva, quina és la quantitat d’aquests que arribem a ingerir setmanalment.

De l’altra, ‘Menjarem insectes’ i ‘Els insectes: una font de proteïna més sostenible’. Dos tallers que parlen del problema mediambiental que suposa el consum de carn d’origen animal, alhora que proposen l’alternativa proteica que ofereix incloure els insectes en la nostra dieta.

150 investigadors preparen 40 propostes per a tots els públics

S’espera que l’edició d’enguany, de retorn a la normalitat, arribi a molta gent, ja que les activitats que demanen reserva estan gairebé exhaurides. Una realitat que, de cara al futur, fa somiar els organitzadors amb poder celebrar nits de la recerca també a Reus i a Tortosa, dos pols importants per a la URV.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here