23.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

Josep Maria Cruset aposta per la continuïtat de Junts al Govern

Josep Maria Cruset, abans de l’entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Josep Maria Cruset aposta per la continuïtat de Junts al Govern de Catalunya. En el debat intern de la formació política, que culminarà aquest dijous i divendres amb una consulta als militants, el president del Port de Tarragona és d’aquells que s’alinea per mantenir, de moment, la coalició amb Esquerra Republicana a la Generalitat.

el president del port es pronuncia en el debat intern de junts per catalunya

En una entrevista aquest dimecres a Ràdio Ciutat de Tarragona, i després de valorar elements a favor del trencament i a favor de la continuïtat, Cruset ha dit: “Hi ha temps per seguir exigint el compliment de l’acord des de dins del Govern. Cal seguir-hi treballant per transformar el país i avançar en el camí de la independència”.

Ara bé, el president del Port admet que “si no hi ha canvis en el dia a dia en la gestió del Govern i en l’horitzó de futur del país, en els pròxims temps caldrà plantejar-se posar punt i final” a l’acord d’investidura del president Aragonès de l’any passat.

“Hi ha temps per seguir exigint el compliment de l’acord des de dins del Govern”

Si la militància de Junts per Catalunya vota a favor de la sortida del Govern, Cruset reconeix que pot acabar aviat la seva etapa com a president de l’Autoritat Portuària: “Si hi ha relleu, el nou conseller o consellera decidirà en conseqüència el procés de substitució”.

Amb aquest posicionament, Josep Maria Cruset s’alinea amb el sector de Junts que considera que és millor opció seguir dins del Govern amb Esquerra. En aquest sector s’han pronunciat clarament alguns consellers com el d’Economia, Jaume Giró, i la d’Acció exterior, Victòria Alsina. Els arguments a favor de seguir a la coalició governamental sembla que guanyen pes amb el pas de les hores, però el resultat final no es coneixerà fins aquest divendres al vespre.

En la mateixa entrevista, i parlant de l’actualitat del Port de Tarragona, ha advertit que si s’allarga el conflicte dels estibadors es posarà en risc “la viabilitat” de les instal·lacions portuàries. Per això, ha reclamat que s’arribi a un acord entre les parts al més aviat possible.

Aquí podeu veure l’entrevista íntegra:

Entrevista Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here