Advertisement Advertisement Advertisement
23 C
Província de Tarragona
Diumenge, març 26, 2023

Jordi Savall torna a Tarragona, dotze anys després

 

Jordi Savall actua aquest dissabte 15 d’octubre a Tarragona.

Va actuar a Tarragona per última vegada fa dotze anys. El 5 de desembre de 2010 oferia un concert de músiques del món al Palau Firal i de Congressos que tancava els actes de commemoració dels 10 anys de la declaració de Tarraco com a Patrimoni de la Humanitat. Més de 1.000 persones van assistir a aquell concert dedicat als sons de la Mediterrània.

l’artista obre aquest dissabte el festival tau de música antiga

Dotze anys després, Jordi Savall torna a Tarragona per estrenar a la catedral la segona edició del Festival TAU de música antiga. Savall, un referent mundial i figura indiscutible, oferirà aquest dissabte 15 d’octubre a les 21 hores el concert ‘Follies & Canaris, de l’antiga Europa al nou món’.

El director del festival Xavier Pastrana avança que serà un “concert íntim” d’un Savall “en estat pur”, amb un clar protagonisme de la viola da gamba, l’instrument associat de sempre a la seva trajectòria. A l’escenari imponent de la catedral l’acompanyarà el guitarrista Xavier Díaz-Latorre, interpretant diverses peces de diferents èpoques i estils.

oferirà un concert a la catedral tocant la viola da gamba

Savall, que no actuava al temple més gran de Tarragona des de fa 30 anys, ajuda a “donar visibilitat” al festival TAU, que va néixer l’any passat en condicions més modestes, amb actuacions de la formació Ensemble O Vos Omnes, dirigida pel mateix Pastrana, en quatre esglésies de la ciutat. La incorporació de Tarragona Turisme a l’organització dona un fort impuls al certamen.

El TAU vol ser un referent de la música dels segles XIII al XVIII i atraure un públic entès o que es vulgui iniciar en aquest àmbit. També espera portar a Tarragona un visitant de proximitat amb inquietuds culturals.

el festival programa cinc concerts fins a finals d’octubre

El cicle de concerts oferirà fins al 29 d’octubre altres propostes amb Farran Sylvan James,  Dani Espasa i la pròpia Ensemble o Vos Omnes a la catedral i un espectacle de petit format “El llibre de Marguerite” al Museu del Port. La informació detallada de la programació la podeu consultar a la pàgina web tautarragona.com

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here