25.4 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

La mort feta comèdia, al Teatre Tarragona

Els quatre actors protagonistes de la comèdia ‘Quant temps em queda?’

¿Què faríeu si descobriu que us queda menys d’un mes de vida? El Pere sap que morirà d’aquí a un mes, a causa d’un atac de cor. I ho sap arran d’un estudi científic que va impulsar, precisament, la seva dona, l’Àngels. Ara, li queden moltes coses a fer en molt poc temps i té un objectiu clar: aconseguir que l’Àngels sigui feliç amb el seu millor amic, el Lluís, un cop ell mori.

 ‘quant temps em queda?’ ES PODRÀ VEURE AQUEST DIUMENGE 6 DE NOVEMBRE A LES 18:30H

Aquest és l’embolic central de l’obra ‘Quant temps em queda?’, que arribarà aquest diumenge 6 de novembre, a les 18:30h, al Teatre Tarragona. La seva autora, la guionista i dramaturga Marta Buchaca, ens parla d’una comèdia molt divertida, que amaga una reflexió. “El missatge és que hem de viure cada dia no com si fos l’últim, sinó com si fos l’únic”.

l’obra de marta buchaca explica les presses d’un home abans de morir

Buchaca centra la comèdia en la mort, un tema que sempre apareix a les seves obres i que ella mateixa admet que li genera certa por. Així és com construeix una peça molt “naturalista”, on fa que les coses quotidianes de les nostres vides apareguin en escena. “Jo treballo des de la veritat, perquè la comèdia és veritat. A partir d’aquí, anem afegint capes per dramatitzar les situacions”, explica l’autora en una entrevista amb el FET.

“El missatge és que hem de viure cada dia com si fos l’únic”

També els personatges procuren ser molt propers al públic. El Pere, el protagonista, és un home seriós, que ha complert amb tot allò que s’esperava d’ell a la vida, però que, en veure la mort de prop, es convertirà en una persona plena de vida i bon rotllo. L’Àngels, la seva parella, és una dona seriosa, que sempre té coses importants entre mans. Un personatge que, al llarg de l’obra, també mostrarà el seu punt més sensible.

Després, hi ha la Maria, la germana de l’Àngels. Una dona esbojarrada. La menys intel·lectual, però la més divertida. I el Lluís, que no deixa de ser un home que pateix en veure que el seu millor amic està a punt de morir. En definitiva, són perfils que el públic situa en persones del seu entorn, o en ells mateixos.

La comèdia està escrita per Marta Buchaca. Foto: cedida.

Des de la seva estrena, el passat juliol, ‘Quant temps em queda?’ ha apropat a moltes persones fins al teatre. “Venim d’una època molt dura, i anem cap a moments difícils, així que veure que la gent ve al teatre a oblidar-se dels problemes és tot un goig”, celebra Buchaca. “És una història que interessa, que aviat també podrem veure als cinemes i que a tots els llocs on hem anat ha fet que la gent surti contenta”.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here