10.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, desembre 9, 2023

Xavi Puig: “El POUM no el decidiran només els constructors”

Xavi Puig, conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Els constructors estan convidats a participar en els debats del POUM i volem sentir-hi la seva veu, però s’ha acabat aquella època en què l’urbanisme de Tarragona el decidien només els constructors i quatre experts. Ara, les seves opinions hauran de conviure amb les de la resta de la ciutadania”.

“aquest no serà un pla urbanístic exclusiu de les elits”

Així de clar s’expressa Xavi Puig, conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona a les portes d’encetar el procés participatiu sobre el Pla d’Ordenació Urbana Municipal. “Aquest no serà un POUM exclusiu de les elits. L’urbanisme al llarg del segle XX, per una suma d’interessos de particulars i desafecció de gran part de la població, ha generat una ciutat molt disgregada, que ara cal corregir”, afirma en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.

La seva recepta és més “cohesió i sostenibilitat” i generar “punts de trobada” entre els diferents barris de Tarragona. Aquest és, segons Puig, el gran objectiu del futur POUM, i per això s’enceta un ambiciós procés participatiu que inclogui totes les veus de la ciutat per arribar a amplis consensos.

dimarts 8 arrenca el procés participatiu del poum

El procés arrenca dimarts 8 de novembre amb una jornada al Palau de Congressos titulada ‘Dibuixem Tarragona’ que analitzarà els grans reptes de futur. A partir del 24 de novembre s’han programat tallers a Bonavista, Campclar, Torreforta, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Part Alta, els dos Eixamples, Barris Marítims, Vall de l’Arrabassada, Monnars i La Mora.

hi haurà trobades a tots els barris i tres rutes pel municipi

Als mesos de gener i febrer s’han programat tres rutes, obertes a la ciutadania: al voltant del riu Francolí, a través de la xarxa de camins naturals i l’anella verda i els espais costaners, i a l’entorn de la N-340 i l’Horta Gran. Totes aquestes activitats es desenvoluparan sense la participació dels polítics per “no contaminar” el debat.

En l’entrevista radiofònica, Xavi Puig dona més detalls de projectes i calendaris vinculats al POUM i anuncia novetats pel que fa obres pendents (com el carrer d’Orosi) i a futurs carrils bici:

Entrevista a Xavi Puig, conseller Territori i Sostenibilitat de Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here