21.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 15, 2024

El futur de la Muntanyeta passa per Europa

Imatge d’arxiu de les obres a l’edifici de La Muntanyeta a Bonavista. Foto: APPC.

La futura residència de la Muntanyeta a Bonavista confia en ser un dels projectes seleccionats per rebre diners dels fons europeus. La decisió, que ha de prendre el departament de Drets Socials de la Generalitat entre totes les iniciatives catalanes presentades, es coneixerà abans de final d’any, si no es modifica el calendari a última hora.

la nova seu de bonavista necessita fons next generation

La Fundació La Muntanyeta calcula que la intervenció a Bonavista costarà 13 milions d’euros i n’ha sol·licitat 7’5 milions als fons Next Generation. “Sense els ajuts europeus, no podrem tirar endavant el projecte”, reconeix Francesc Tarragona, president de la fundació. El nou edifici està acabat per fora, però cal treballar a l’interior habilitant la cuina, els magatzems, les sales comuns, les habitacions i tots els serveis necessaris.

l’edifici acollirà una residència per a 60 usuaris

La futura residència tindrà una capacitat per a 60 usuaris. L’actual de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau només en pot atendre 23. Per tant, l’ampliació donaria resposta a la “molta demanda de places que hi ha”. Si arriben els fons europeus, es calcula que caldrà un any i mig d’obres per enllestir el projecte i fer el trasllat a les noves instal·lacions.

el projecte té un cost de 13 milions d’euros

L’edifici de Bonavista permetrà buidar una part de la seu històrica de la Muntanyeta. Els nous espais lliures es destinaran a “ampliar les instal·lacions del taller ocupacional”, afirma el president de la fundació i “generar un espai de recerca en col·laboració amb la URV” amb l’objectiu de trobar noves eines tecnològiques i apropar-les als nois i noies del centre.

nova caminada solidària aquest diumenge 13 de novembre

Mentre esperen la resolució dels fons Next Generation, la Muntanyeta organitza per aquest proper diumenge 13 de novembre la 12a caminada solidària, que es reprèn després dels “temps durs” de la pandèmia. El recorregut és de vuit quilòmetres, del tot accessible. A l’última edició del 2019, hi van participar 800 persones. I per aquesta tenen un topall de 1.200 participants. Les inscripcions estan obertes.

La Fundació La Muntanyeta és una entitat adherida a la Xarxa Santa Tecla Sanitària, Social i Docent que atén les persones amb paràlisi cerebral. Gestiona tres serveis, una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència. En total dona cobertura a més de 100 persones amb pluridiscapacitat.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here