25.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Visita guiada per la història de la salut a Tarragona

L’antic hospital de Santa Tecla estava a l’edifici que ocupa actualment el Consell Comarcal del Tarragonès. Foto: Manel R. Granell / Tarragona Turisme.

Quan la relíquia de Santa Tecla va arribar a Tarragona fa 700 anys, a l’actual carrer de les Coques ja existia un espai que feia les funcions d’hospital. La primera referència històrica de l’antic hospital de Santa Tecla data del 17 d’abril de 1171. Es tracta del testament de l’arquebisbe Hug de Cervelló, en el qual va deixar 100 monedes d’argent a l’hospital que ell mateix havia ordenat impulsar a la ciutat.

activitat cultural per a subscriptors del ‘fet’

El 2021, per tant, es van commemorar els 850 anys d’aquest primer document. Un pretext ideal per descobrir en ple segle XXI quina era la sanitat i la salut dels tarragonins el segle XIV i com ha evolucionat fins avui. Aquest és l’objectiu de la visita guiada que organitza la Xarxa Santa Tecla, amb el suport d’Argos Tarragona, destinada en exclusiva als subscriptors del FET.

la cita: dissabte 12 de novembre a les 11 del matí

L’activitat tindrà lloc aquest dissabte 12 de novembre a les 11 del matí. El punt de trobada serà l’antic hospital de Santa Tecla (actual seu del Consell Comarcal) al carrer de les Coques i la ruta finalitzarà a l’actual hospital de la Rambla Vella, on es podrà visitar l’edifici original de l’any 1558.

La visitat té un preu simbòlic: un donatiu de 3 € destinat a la Fundació Casa Sant Josep que és cobrarà a l’inici de la visita. Cada subscriptor/a del FET pot venir acompanyat d’una o dues persones. Si us hi interessa, envieu un correu a l’adreça

subscripcions@fetatarragona.cat

Les places són limitades. Us preguem que porteu l’import just el dia de la visita.

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here