17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

Pla de xoc de Creu Roja Tarragona per aquest hivern

El repartiment d’aliments és una de les tasques principals de Creu Roja. Foto: David Oliete.

Creu Roja Tarragona té a punt un pla de xoc per aquest hivern. L’entitat afegirà 180.000 euros als seus pressupostos per donar resposta a “necessitats bàsiques” de la població més vulnerable. L’increment desbocat dels preus de la llum i l’alimentació fan preveure un hivern “molt complicat” amb més persones que aniran a Creu Roja a demanar ajut.

l’entitat preveu un hivern molt complicat pels preus disparats

Ho explica Anna Sabaté, coordinadora de Creu Roja, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. “Des del 2008 no hem parat de sumar crisis i hi ha un col·lectiu de persones vulnerables cròniques que segueix necessitant suport”, afirma. “Hi ha molt cansament, soledat i impotència, i a més de recursos necessiten acompanyament i algú que els escolti”.

Voluntàries de Creu Roja examinen joguines per a nens i nenes de 4 a 6 anys, abans de fer-ne lots per repartir. Foto: Ricard Lahoz.

A aquest col·lectiu cal afegir el de les persones amb noves necessitats per la inflació  d’aquest 2022 i el dels refugiats arribats d’Ucraïna i d’altres parts del món: “Tenim el repte de treballar més intensivament amb les persones refugiades”, afirma Sabaté, que porta vinculada professionalment a Creu Roja més de 30 anys.

la campanya de joguines celebra el 30è aniversari

I aquest Nadal, precisament, compleix 30 anys la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut. Aquest any, l’entitat té l’objectiu d’arribar a 2.500 infants de la demarcació. La campanya ja ha començat i s’hi pot col·laborar portant joguines educatives, no sexistes i no bèl·liques o bé amb una aportació econòmica.

Aquí podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Anna Sabaté:

Entrevista a Anna Sabaté, coordinadora Creu Roja Tarragona

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here