13.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Un refugi de la guerra civil aviat serà del tot visitable

Andreu Muñoz condueix la visita pel refugi antiaeri del Museu Bíblic, en una visita amb subscriptors del FET, l’any 2019. Foto: David Oliete.

El refugi antiaeri de la guerra civil espanyola, ubicat sota el Museu Bíblic de Tarragona, està a punt de fer un pas endavant transcendental. D’aquí pocs mesos serà del tot accessible i tindrà arranjada la gran escala principal que dona sortida al carrer de les Coques amb una intervenció que també permetrà la seva visibilitat des de l’exterior.

l’ajuntament aportarà 18.000€ per acondicionar el refugi del museu bíblic

Hi ha ple acord entre el museu i l’Ajuntament de Tarragona, que aportarà 18.000 euros en el marc d’un conveni que se signarà en els pròxims dies. “El compromís de l’alcalde Pau Ricomà i del regidor de Memòria Històrica, Manel Castaño, han facilitat un acord que permetrà disposar del refugi en la seva totalitat i en bones condicions”, explica Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic.

El refugi s’inbrinca en estructures romanes i medievals. Foto: David Oliete.

Gràcies al conveni, serà visitable amb llicència d’activitat tot el refugi, també el segon nivell de galeries excavat a les roques fa 85 anys per protegir-se dels bombardejos de l’aviació feixista. Muñoz considera que és “el refugi més interessant de la ciutat, perquè s’inbrinca en estructures romanes i medievals i en el marc d’un element pedagògic i museogràfic com és Tarracròpolis”.

des del carrer de les coques es veurà l’accés a l’escala principaL

S’hi accedirà des de l’interior del museu i l’escala que dona al carrer s’utilitzarà com a sortida d’emergència. S’hi faran treballs per adequar el sòl, l’electrificació i la senyalítica de les galeries. I la gran novetat és que una cabina transparent farà possible que tothom que passi pel carrer de Les Coques pugui veure l’accés a l’interior del refugi. Muñoz calcula que tota la intervenció estarà enllestida la pròxima primavera.

El refugi, en condicions precàries, ha estat motiu de diverses visites guiades per Andreu Muñoz amb subscriptors del FET a TARRAGONA. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, a partir de l’abril es podrà veure en plenes condicions i serà un element molt important de difusió d’aquella etapa històrica.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here