13.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

‘Immunitat’ i el valor de l’empatia

‘Immunitat’ arriba al Teatre Tarragona aquest 25 de novembre. Foto: David Ruano.

L’empatia. El fet de posar-se al lloc de l’altre, de comprendre les seves emocions i els seus sentiments, és, probablement, la base de la gran majoria de relacions humanes, de la convivència. Una realitat que mostra l’obra ‘Immunitat’, que acollirà el Teatre Tarragona, aquest pròxim divendres 25 de novembre, a les 20h.

L’ESPECTACLE arriba AQUEST DIVENDRES 25 DE NOVEMBRE A LES 20H

La peça està protagonitzada per sis actors i actrius, sis personatges diferents que són convidats a una sala per ensenyar a un algoritme a resoldre futures crisis. Per què immunitat? Perquè tots sis hauran d’estar d’acord a l’hora de prendre decisions.

Ens ho explica l’actriu Ann Perelló, qui assegura que es tracta d’una ficció que s’inspira en l’actualitat, que arran de la pandèmia es replanteja com funciona la democràcia i, en conseqüència, la societat. A partir d’aquí, els sis personatges simbolitzen un mostreig demogràfic, cadascú d’ells és molt diferent de la resta.

és una obra escrita per jordi casanovas amb sis personatges

El repte és que, tot i ser molt diferents, hauran d’aconseguir la immunitat per poder resoldre possibles escenaris de crisi. I és que “estem en una societat molt polaritzada, sobretot a les xarxes, i no acostumem a escoltar la resta de punts de vista que existeixen sobre un tema”, matisa l’actriu. L’empatia entre personatges serà clau per sortir-se’n.

A ‘Immunitat’ els personatges tenen polsadors per resoldre les situacions. Foto: David Ruano.

Ann Perelló representa una jove enfadada amb el sistema. Una noia que viu una vida precària, amb feines molt inestables i amb dificultats per trobar un habitatge digne. “És una situació que, actualment, vivim molts joves. Ella està enrabiada i, des d’aquesta situació, entendre els altres és més difícil”, detalla l’actriu.

ANN PERELLÓ: “NO VAM CONÈIXER EL FINAL DE L’OBRA FINS A LES DARRERES SETMANES D’ASSAIG”

Li preguntem a Perelló pel muntatge de la peça i ens explica que el director i dramaturg, Jordi Casanovas, no els va entregar el final de l’obra fins a les darreres setmanes d’assaig. “L’objectiu de tot plegat era poder recollir les nostres veus, les nostres vivències i maneres d’experimentar la pandèmia, per aconseguir un resultat més realista”, afegeix Perelló.

Els sis personatges entren a l’escenari i s’hi queden durant tota l’obra, un fet que els obliga a estar “molt vius i molt presents” durant tota l’actuació. A més, empren la música per introduir al públic en la història, que barreja thriller i drama, amb situacions de comèdia i joc. També, els polsadors, amb un botó verd i un vermell, són la materialització de la presa de decisions.

‘IMMUNITAT’ FA PARADA A TARRAGONA, EN EL MARC DE LA SEVA GIRA PER Catalunya

L’estrena d’ ‘Immunitat’ va ser al juliol, a La Villarroel de Barcelona, i des del setembre es troben de gira per diferents indrets de Catalunya. El Teatre Tarragona serà la pròxima parada d’aquesta presa de decisions, del repte de fer servir l’empatia per resoldre crisis que, qui sap, si potser un dia haurem de solucionar.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here