18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

De presó a oficines administratives

Àngel Xifré, delegat del Govern de Catalunya al Camp de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

El nou centre penitenciari obert de Tarragona, al costat del Parc del Francolí, es podrà estrenar a inicis del 2023. Les obres de l’edifici estan enllestides i ara s’està procedint a instal·lar el mobiliari i serveis interiors de l’equipament. Amb l’obertura d’aquest nou centre, s’hi podrà fer el trasllat dels reclusos en règim obert que actualment ocupen la presó de l’avinguda República Argentina.

el delegat del govern confirma el projecte d’ubicar la seu de la generalitat a la vella presó

La històrica presó de Tarragona, per tant, quedarà buida del tot ben aviat. I el nou delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, ha reiterat la intenció d’ubicar en aquells terrenys la futura seu institucional de la Generalitat amb tots els serveis territorials centralitzats. La seva predecessora, Teresa Pallarés, va posar el focus en aquests terrenys i la intenció és seguir treballant en aquesta línia.

“no serà fàcil, és una feina a llarg termini”, admet Àngel Xifré

“És una bona ubicació”, diu Xifré en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, “però no és un procés curt”. Cal fer primer un estudi a fons per conèixer les necessitats d’espai i com es podrien distribuir les diferents oficines. El pla funcional haurà de detallar els metres quadrats necessaris i la ubicació -per exemple- d’espais comuns, zones d’aparcament i una sala d’actes. El següent pas serà redactar un projecte bàsic i el projecte executiu.

en tres mesos s’estrenarà el nou centre penitenciari obert

“Reconvertir una presó en un edifici administratiu no serà fàcil, és un projecte a llarg termini, però volem donar continuïtat a la tasca ja realitzada”, afirma el delegat, que recorda que la façana de la presó està protegida. Xifré admet que encara és “molt aviat” per decidir si la presó anirà a terra per construir-hi un nou edifici o bé s’aprofitarà bona part de l’estructura de les actuals instal·lacions penitenciàries.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra, on el delegat del govern també parlar del Fórum Judicial, el projecte d’alberg a la Ciutat de Repòs i Vacances i la gestió del Plaseqta després del simulacre del dia 2.

Entrevista a Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here