29.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

Les assignatures aprovades i pendents dels Pataquers

2 de 7 amb folre dels Pataquers. FOTOS: Helena Callau.

“Els castells són així. Hem caigut i no passa res. Seguim”. Aquestes eren les paraules que pronunciava Maria Morell, cap de colla dels Pataquers de la URV, en una de les arengues després de la caiguda del 9d6. La colla universitària celebrava aquest dijous la Diada d’Hivern a la plaça de la Concòrdia del Campus Catalunya. Una diada en què van revalidar el 2d7f, però la caiguda del 9d6 va passar factura descartant així l’intent de l’esperat i possible primer pd6f de la colla. L’actuació va comptar amb els Arreplegats de la Zona Universitària i els Engrescats de la Universitat Ramon Llull com a colles convidades.

la colla de la urv torna a completar el 2 de 7 amb folre

Els de la camisa taronja van obrir plaça amb el 3d7, que no va comportar problemes sent el tercer del curs. A la segona ronda arribava l’esperada torre folrada. La sensació d’eufòria sorgia quan es descarregava per segona vegada en la història de la colla. Un 2d7f, ben domat i ben treballat fins a l’últim moment per la colla de la URV.

la caiguda del 9 de 6 condiciona la resta de l’actuació

Les coses es van complicar en tercera ronda amb l’intent del 9d6, que va cedir en els pisos superiors a punt de completar les tres aletes. Una caiguda que va provocar una breu aturada per atendre els castellers lesionats. D’aquesta manera, descartaven el pd6f planificat en la ronda de pilars de mèrit. Amb les bones sensacions de les darreres proves de l’espadat a l’assaig, era el dia per portar-lo a plaça, però finalment no va poder ser. Finalment, els Pataquers van saber encarrilar l’actuació fent el 5d6.

3 de 7 completat per la colla castellera de la URV.

Per la seva banda, els Arreplegats de la Zona Universitària van signar una actuació de 3d7, 2d7f, 4d7 i pd6f, mentre que els Engrescats de la Universitat Ramon Llull van executar el 3d5, el 3d5a i el 2d5 en ronda de repetició després d’un intent desmuntat.

la colla fomenta la vida universitària més enllà de les aules

Tot i el sentiment agredolç, la colla marxa satisfeta de la seva actuació. Fent una valoració de l’actuació, Oriol Bolet, sotscap de colla, explica que “no hem d’oblidar que els castells universitaris estan fets per fomentar la unió entre les universitats”. I remarca que “els castells els portem per descarregar, no per caure”. Amb reptes aconseguits i reptes pendents, ara els Pataquers posen la mirada en el 15 de desembre, la diada dels Engrescats, i el 22 de desembre, la diada dels Arreplegats. En l’arenga final de la colla, Morell anunciava que el pd6f es portaria a la diada dels Arreplegats del 22 de desembre.

Intent de 9 de 6.

Una diada que novament deixa emocions a flor de pell i de manera especial a les nombroses camises taronges que van estar presents, valorant així tota la feina duta a terme i tenint present els reptes pendents. De tot, se n’aprèn: des de les caigudes fins a les fites aconseguides. I sempre s’ha de posar en valor la constància i el compromís de les colles castelleres universitàries per ser un espai social i de gaudi fomentant la vida universitària més enllà de les aules.

Pilars de salutació.
Gio Gonzales
Gio Gonzales
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here