13.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Cada cop més infants necessiten el nostre ajut

Un grup de voluntàries distribueixen les joguines en una campanya anterior de Creu Roja Joventut. Foto: Ricard Lahoz.

Una xifra per reflexionar: en els darrers 5 anys, el volum d’infants atesos a Tarragona per Creu Roja Joventut en la campanya de joguines s’ha incrementat en més d’un 65%. El 2018 es van lliurar 4.000 joguines per a 1.800 nens i nenes, i adolescents. El 2021 es va superar la barrera de les 8.000 joguines a repartir entre prop de 3.000 infants de la demarcació.

creu roja vol recollir 8.000 joguines a TARRAGONA

Els números revelen la profunditat dels efectes de les crisis successives en una part considerable de la societat. En aquest context, la campanya de Creu Roja d’aquest desembre té com a objectiu arribar un altre cop a la xifra de 8.000 joguines i jocs nous, no bèl·lics i no sexistes, i poder donar resposta així als infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.

Enguany, la iniciativa arriba a la 30a edició i l’entitat ha preparat, gràcies a la feina del voluntariat, una exposició que retrata l’evolució del projecte des dels seus inicis, l’any 1992. L’exposició es pot veure fins al 3 de gener al Mercat Central de Tarragona.

A la mateixa plaça Corsini, Creu Roja en col·laboració amb Mercats de Tarragona, ha preparat tres jornades d’activitats familiars amb un punt de recollida de joguines. La tercera i última jornada tindrà lloc el proper dissabte 17 de desembre, de 10h a 14h.

EN CINC ANYS S’INCREMENTA UN 65% ELS INFANTS ATESOS

La Campanya de Creu Roja Joventut s’emmarca dins un projecte més ampli que l’entitat realitza durant tot l’any, anomenat ‘La Joguina Educativa’, i que té per finalitat sensibilitzar sobre la importància del joc i la joguina en l’etapa infantil.

Les donacions es poden fer als punts de recollida habilitats a la província, a consultar a www.lajoguinaeducativa.org. Al mateix web es pot veure el calendari d’activitats de sensibilització i difusió previstes, on també es poden portar joguines.

LA CAMPANYA ARRIBA A LA TRENTENA EDICIÓ

A més, es pot col·laborar amb la campanya d’altres maneres, com ara: ajudant a difondre la iniciativa, organitzant activitats de recollida, realitzant aportacions econòmiques (Bizum 03200) o cedint espais per a la campanya. Una altra fórmula de participar, en el cas de la compra online, és l’enviament directe de la joguina a una les seus de la Creu Roja.

Les col·laboracions econòmiques permeten arribar a les franges d’edat que habitualment no queden totalment coberts amb les donacions de joguines, principalment de 0 a 3 anys i d’11 a 14 anys.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here