23.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

Tornen els Pastorets més ‘canalles’

 

Representació dels Pastorets de Tarragona e l’any passat. Foto Albert Rué.

Una de les cites imperdibles del Nadal és la funció dels Pastorets de Tarragona. La ciutat tornarà a gaudir un any més d’aquesta proposta singular els propers 27 i 28 de desembre de la mà de la companyia La Golfa. El Teatre Metropol serà novament l’indret que acollirà els espectacles.

la golfa porta ironia i humor el 27 i 28 de desembre

Per 36è any consecutiu, aquest grup teatral dirigit per Eloi Isern prepara la funció en la qual veurem, com és habitual, la crítica i el sarcasme en relació a diferents temes d’actualitat política i social. Sense desvetllar-ne cap per quedar-nos amb la incògnita, Isern explica al FET que “la tria ha estat bastant acurada i veurem temes actuals, sobretot d’aquest últim semestre”. Així, els Pastorets més ‘canalles’ ens portaran diàlegs que desprenen ironia desfermada i molt d’humor.

La companyia La Golfa fa dos mesos que assaja la representació. Foto: Albert Rué.

Aquest espectacle, basat en l’obra de Josep Maria Folch i Torres, s’interpreta amb una versió ‘tarragonitzada’, adaptada pel filòleg Josep Bargalló. Aquests aires locals es reflecteixen amb l’aparició d’indrets com el Pont del Diable o el Serrallo com a escenaris dels diferents episodis de l’obra. “De fet, els vestits ajuden a diferenciar si els personatges són de la Part Alta o del Serrallo”, recorda Isern. La renovació del vestuari va ser una de les novetats de l’any passat.

al muntatge participen unes 60 persones davant i darrere l’escenari

L’obra comptarà amb una vintena d’actrius i actors a l’escenari, entre els quals alguns s’estrenen per primera vegada. Els debutants encarnaran el personatge de Satanàs i d’Antònia. A banda dels que pugen a l’escenari, darrere hi ha una quarantena de persones treballant per la funció. Una feina que culminarà després de mesos de preparació. “Cada any ens fa molta il·lusió ajuntar-nos i fer l’espectacle”, valora Isern.

La funció se celebrarà en dos passis. Un el 27 de desembre i l’altre el 28 de desembre, a les 18:30 hores. Les entrades tenen un preu de 8 euros i es poden adquirir a la pàgina web de https://entrades.tarragona.cat.

Gio Gonzales
Gio Gonzales
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here