16.6 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 13, 2024

Deu anys compartint històries, i molt més

El FET ha publicat fins ara 56 números, peces de col·leccionista. Foto: Marc Colilla.

Aquest 2023 serà un any especial per a la comunitat del FET a TARRAGONA. I quan parlo de comunitat em refereixo a periodistes, fotògrafs, dissenyadors, anunciants, subscriptors i lectors en general. Entre tots, celebrarem els 10 anys d’aquesta aventura periodística que va néixer en format digital a finals de 2012 i en format paper el setembre de 2013.

Probablement, ha estat la dècada més intensa de les nostres vides: la pandèmia de la Covid, el procés per la independència de Catalunya, el canvi climàtic que he esdevingut una emergència, la tragèdia mortal d’Iqoxe, els Jocs Mediterranis o el 700 aniversari de les festes de Santa Tecla són només alguns dels molts elements informatius que ens han impactat, a nivell global i a nivell local.

“des del primer dia, el ‘fet’ ha volgut ser un mitjà singular”

Des del primer dia, hem volgut ser un mitjà de comunicació singular, amb continguts diferenciats, elaborats amb calma i rigor, explicant històries personals i col·lectives interessants i, sovint, poc o gens conegudes. Malgrat les incerteses dels moments que vivim, creiem sincerament que hem assolit bona part dels objectius plantejats una dècada enrere.

El director de la presó s’adreça al grup d’amigues i amics del FET des del corredor que hi ha entre la zona d’oficines, a la dreta, i el recinte de seguretat. A la dreta, la gran porta metàl·lica. Foto: Ricard Lahoz.

I hem volgut ser alguna cosa més que una revista i un digital: som un agent cultural de la ciutat promovent activitats exclusives per als subscriptors. Només aquest passat 2022 hem organitzat visites guiades a la vella presó de Tarragona, a Casa Fontanals, al recinte de Tarracròpolis (Museu Bíblic), a l’hospital de Santa Tecla, a la Torre dels Escipions i a l’exposició central del festival de fotografia SCAN i vam promoure una de les excursions a Sant Simplici.

“som una revista, un digital i un agent cultural de la ciutat”

I fidels a la nostra voluntat d’esdevenir punt de trobada de reflexions i debats sobre els grans temes de ciutat i de país, l’any que deixem enrere hem organitzat el cicle ‘Converses del FET’ que ha abordat amb experts preguntes clau que ens fem bona part de la societat: El català en troba en estat d’emergència? Com podem frenar des d’aquí la crisi climàtica? Quina és la Tarragona que volem per d’aquí 20 o 30 anys?

Una de les ‘Converses’ organitzades pel FET l passat 2022. Aquesta amb la filòloga Marina Massaguer. Foto: Marc Colilla.

Tot plegat ens ha portat a rebre uns reconeixements que agraïm. El Premi Periodisme de Proximitat, atorgat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya. El Premi Igualtat de Gènere, concedit per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. I el Premi Mañé i Flaquer de Periodisme que convoca l’Ajuntament de Torredembarra amb el suport de Repsol i Port de Tarragona.

“sense el suport de més subscriptors, serà impossible tirar endavant”

En aquest context, arrenca el 2023. Per part nostra, amb la voluntat de seguir oferint uns continguts periodístics de proximitat, amb rigor i qualitat, i de fer una crida a sumar nous subscriptors i subscriptores. Perquè sense el vostre suport serà impossible tirar endavant un projecte com el FET a TARRAGONA.

Si t’hi vols sumar o fer un regal de Reis per tot l’any, clica aquí.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here