19 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Aregio: “Volem traslladar la residència de Llevant a la Rambla Nova”

Joan Aregio, director general adjunt la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

La Xarxa Santa Tecla projecta traslladar la residència de gent gran de Llevant a l’edifici dels Caputxins a la Rambla Nova. I confia en obtenir fons europeus per fer front a una despesa que superarà mínim els 30 milions d’euros. La finalitat del projecte és “treure la residència de l’actual entorn sanitari on es troba i donar-li personalitat pròpia”, segons explica Joan Aregio, director general adjunt de la Xarxa.

la xarxa santa tecla confia en rebre fons next generation

En una entrevista aquest dilluns al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat, Aregio ha detallat com està el procés. La idea és disposar d’una residència de gent gran al centre de Tarragona, aprofitant l’immoble de la seva propietat que en el seu moment va ocupar l’Escola Oficial d’Idiomes: “Això permetrà alliberar espais del complex de Llevant per fer-lo créixer en serveis socio-sanitaris”, afirma.

la residència ocuparà l’antic edifici dels caputxins

La Xarxa Santa Tecla espera que a l’abril el departament de Drets Socials de la Generalitat aprovi aquest projecte presentat a una convocatòria de fons Next Generation. La nova residència preveu prop de 80 places (a l’actual n’hi ha 60) i ocuparia les sis plantes de l’immoble de Rambla Nova 105. “El bon estat de l’estructura de l’edifici ens fa pensar -diu Aregio- que en poc més de dos anys podríem fer-hi les obres adients i obrir la residència”.

volen créixer en serveis sanitaris al complex de llevant

Al complex de Llevant també hi ha la cuina industrial que dona servei a tots els hospitals i residències de la Xarxa. Un altre projecte de la institució és traslladar aquest servei a una nau darrera la seu de Creu Roja (carretera de Valls) i disposar encara de més espai per créixer en l’atenció sanitària a les instal·lacions del carrer Joan Fuster.

En la mateixa entrevista, Aregio ha explicat l’estat del projecte de nova residència per a discapacitats de La Muntanyeta a Bonavista, que demana fons Next Generation. També en aquest cas confien en la resolució positiva del departament de Drets Socials del proper mes d’abril. La residència tindrà 60 places i suposa una inversió d’11 milions d’euros. Si reben els diners europeus, el nou equipament podria ser una realitat a finals del 2024.

Podeu tenir més detalls d’aquests i altres projectes (com el del nou tanatori al cementiri de Tarragona) en l’entrevista d’aquest dilluns a Ràdio Ciutat de Tarragona:

Entrevista a Joan Aregio, director adjunt Xarxa Santa Tecla

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here