21.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

Cap a la igualtat, al FET 57

Portada del número 57 del FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete Casanova.

Dones que practiquen esports considerats tradicionalment d’homes. Dones que fan d’àrbitres. Dones que estudien enginyeries. Dones que treballen d’investigadores en l’àmbit científic. Dones pioneres en el món de la política… Moltes dones de perfils diversos són protagonistes del número 57 del FET a TARRAGONA, que aquesta setmana surt al carrer.

aquest dimarts 17 surt al carrer una revista amb moltes dones esportistes

La portada, amb el titular ‘Cap a la igualtat’, torna a ser obra de David Oliete, en aquest cas captant un entrenament d’un dels equips femenins de rem del Reial Club Nàutic de Tarragona. I és que el dossier de la revista es dedica a donar visibilitat a la participació de la dona en disciplines esportives fins ara poc habituals, com el propi rem, però també el ciclisme, el futbol i el pàdel. I hem triat el perfil d’una àrbitra d’handbol per donar normalitat a la participació femenina en qualsevol àmbit de l’esport.

donem visibilitat a esports fins ara vinculats als homes

Amb aquesta voluntat, la revista 57 surt al carrer aquest dimarts 17 de gener. Comença la distribució dels exemplars entre els 700 subscriptors i arribarà a les llibreries Adserà i La Capona. Aquests són els continguts del dossier:

Ja no és cosa d’homes. Biel Roquet-Jalmat ens apropa a un grup de jugadores de futbol: una pionera que va defensar la samarreta del RCD Espanyol i tres noies joves que pertanyen al Nàstic, el FC Tarraco i el Racing Bonavista.

Desconnexió entre les ones. Amb Jesús Jordi Pinatella, pugem al llagut per retratar les impressions d’un grup de dones que practiquen el rem, algunes amb ganes de competir, però la majoria per assolir més qualitat de vida física i mental.

Apassionades per la bici. Un grup de ciclistes han creat el primer club femení de Tarragona. Teresa Ortega conversa amb les seves promotores, que organitzen rutes de tots els nivells perquè hi tinguin cabuda des de les principiants a les expertes.

La febre del pàdel. Un esport que està de moda, en bona part gràcies a la incorporació de la dona. Toni Cabanillas ho ha comprovat i ens acosta el perfil de sis jugadores. Passar una bona estona i fer vida social és un dels objectius.

– Visibilitzant la paritat des de l’arbitratge. Conversem amb Libertad Martínez, una tarragonina que es dedica professionalment a l’arbitratge de partits d’hanbdol estatal. L’entrevista Albert Ollés al Palau d’Esports Catalunya.

altres protagonistes són dones investigadores i pioneres en política

Al número 56 del FET trobareu altres continguts d’interès: 

La ciència també és de les dones. Al FET parlem amb dues parelles d’investigadores i alumnes d’enginyeries de la URV, tradicionalment vinculades als homes. Laia Poblado ens acosta les seves respectives trajectòries.

Entrevista a Teresa Batet Pons. A pocs mesos de les properes eleccions municipals, entrevistem la primera dona que va ser consellera de l’Ajuntament de Tarragona després de la dictadura (1979-1983). Té 90 anys i vitalitat enorme.

Famílies que salven vides. El reportatge d’Esteve Giralt relata les històries de dos nois i una noia que es van fer adults amb famílies d’acollida. El seu testimoni acompanya una crida a trobar més persones disposades a acollir infants tutelats per la Generalitat.

El teatre necessari. Celebrem els vint anys de la Sala Trono amb una trobada de Jan Magarolas amb els que la van fer néixer i amb alguns dels que l’han portat fins avui. Programadora i productora, la sala és una peça clau de les arts escèniques de Tarragona.

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 57 i per celebrar del nostre 10è aniversari, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA o fer un regal a un amics o familiar. Gràcies al suport dels més de 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.

Tres guardons periodístics avalen la nostra feina:

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here