18.9 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Històries de dones fortes amb les T de Teatre

‘Delicades’ es va estrenar el 2010 i es va recuperar pel 30è aniversari de les T de Teatre. Foto: cedida.

Parlar de coses quotidianes, amb sentit de l’humor. Aquesta ha estat la filosofia de les T de Teatre des que van començar la seva trajectòria escènica, ara fa més de trenta anys. El pròxim dissabte 28 de gener a les 20h. visiten Tarragona i ho fan amb una obra que van estrenar el 2010, i per a la qual no han passat els anys: ‘Delicades’.

L’ESPECTACLE ‘delicades’ ARRIBA a tarragona DISSABTE 28 DE GENER A LES 20H

Es tracta d’una col·lecció de dinou històries curtes que van voler recuperar, el 2020, per commemorar els seus trenta anys de teatre. L’obra l’escriu i la dirigeix Alfredo Sanzol, i ho fa amb històries, plenes d’humor i emoció, basades en la seva família. “Parlem del matriarcat de casa seva, de l’àvia, de les tietes i d’un parell de tiets que convivien amb elles”, explica al FET a TARRAGONA una de les T de Teatre, Mamen Duch.

Tot plegat, amb un teló de fons de guerra civil i postguerra, que fa que les dones hagin de ser fortes, i no delicades. Trobem, doncs, des de dues germanes tossudes que no fan cas a les ordres d’uns soldats, o una pintora que vol vendre un quadre desesperadament, fins a un soldat que envia un company a fotografiar la seva parella nua. En definitiva, escenes del passat, amb una mirada contemporània.

SÓN UNA VINTENA De relats SOBRE DONES QUE NO VAN PODER SER DELICADES

Li preguntem a Duch com s’ho fan per interpretar diferents dones al llarg d’aquesta gairebé vintena de petites obres. Ella ens detalla que són històries tan curtes, que són pinzellades: “surts i entres molt ràpidament dels personatges”. La clau està a seguir el text i la ironia que marca el mateix Sanzol.

L’escenografia de ‘Delicades’ és molt senzilla: és el joc de la llum amb un terra i un cel. Foto: cedida

“Les T de Teatre sempre ens hem centrat a fer coses molt senzilles, per donar importància al text i a l’actuació”, assegura l’actriu. En aquest cas, l’escenografia de ‘Delicades’ segueix aquest paradigma: és un terra i un cel, amb cadires que entren i surten. Així, el joc amb la llum en cada esquetx és quelcom que permet crear un clima diferent per a casa història. De música, Duch diu que n’hi ha poca, però que és molt clara i potent.

MAMEN DUCH: “NO BUSQUEU LLIGAR LES HISTÒRIES, DEIXEU QUE US TOQUIN CADASCUNA D’ELLES”

Fins ara, el retorn de ‘Delicades’ ha estat un èxit. Mamen Duch llança un consell als tarragonins que s’acostin a veure-la. Els demana que no busquin lligar les històries, que es deixin tocar per cadascuna d’elles, de forma independent. Que gaudeixin d’una obra que fa pujada, de la mà de quatre actrius, i un parell d’actors, que juguen a commoure i fer riure alhora.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here