17.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

Ballesteros diu adéu a 40 anys de política municipal

Josep Fèlix Ballesteros, exalcalde de Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Aquest 2023 Josep Fèlix Ballesteros dirà l’adeu definitiu a la política institucional. Va entrar a l’Ajuntament de Tarragona el 1983 i s’hi ha estat durant 40 anys (amb un parèntesi de quatre) assumint diverses responsabilitats: fent d’alcalde, amb altres tasques de govern i a les files de l’oposició. Ha tocat tots els papers de l’auca i, per tant, és una de les persones que millor coneix la ciutat i el consistori per dins.

l’exalcalde reconeix que no va poder fer “un ajuntament més àgil i eficient”

Aquest dilluns, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Ballesteros ha reconegut la principal mancança dels seus 12 anys a l’alcaldia: “No vaig ser capaç de fer una administració municipal àgil i eficient. Aquesta és una assignatura pendent que avui encara hi és, dissortadament”. Pero no és tracta, diu, de “fixar culpables perquè això no ajuda a resoldre el problema”.

“els polítics no hem sabut encomanar entusiasme als treballadors municipals”

El dirigent socialista argumenta les raons que ens han portat a aquesta situació: “Els polítics de tots els colors que hem governat no hem sabut encomanar un projecte entusiasta als treballadors de la casa. I a més, hi ha temes d’organització interna que s’han de millorar molt, molt i molt”. Entre els tècnics, diu, hi ha “molta inseguretat” a l’hora de signar documents o resolucions. “Un secretari general de l’Ajuntament mana més que un alcalde en qüestions d’estructura interna”, admet.

“tarragona ha de ser menys hipercrítica amb si mateixa”

En l’entrevista, l’exalcalde repassa la seva dilatada trajectòria política. Creu que no ha estat massa temps al consistori “perquè la gent ens ha votat”, però reconeix que va començar massa jove, als 23 anys. Li costa destacar el millor moment o etapa, però acaba mencionant la reforma del Mercat Central i haver complert el compromís de mantenir la “proximitat” amb la ciutadania: “tocar i deixar-se tocar”.

Ballesteros assumeix que Tarragona no acaba d’aprofitar el seu potencial: “Ens ho hem de creure i hem de ser menys hipercrítics amb nosaltres mateixos. Perdem més temps en l’autoflagel·lació que en el propòsit de tirar projectes endavant”. I afegeix: “La ciutat no evolucionarà si no impulsa una visió metropolitana en tots els àmbits”.

Al programa de ràdio, Ballesteros valora les figures dels seus predecessors Josep Maria Recasens i Joan Miquel Nadal, però també parla del cas Inipro (“em desespera que el judici no arribi fins al 2024” i respon les declaracions de l’alcalde Ricomà en una entrevista al Diari de Tarragona sobre el perjudici econòmic que ha suposat per Tarragona el procés d’independència de La Canonja (“El Sr. Ricomà té una ‘jeta’ que se la trepitja”).

Aquí la podeu recuperar íntegra:

Entrevista a Josep Fèlix Ballesteros

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here