25.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, juliol 8, 2024

Viatge a l’infantesa amb la Franz Schubert Filharmonia

La Franz Schubert Filharmonia, al Palau de la Música Catalana, en un dels seus concerts. Foto: Martí E. Berenguer

El Rei Lleó, Aladdin i La Sirenita, però també Frozen i Coco, són pel·lícules Disney. Suposo que us venen al cap les seves bandes sonores. Potser només les d’aquelles que més us van marcar. Bé, no patiu, perquè la Franz Schubert Filharmonia ha preparat un concert dedicat a les millors BSO de Disney, per aquest cap de setmana del 4 i 5 de febrer, al Teatre Tarragona.

doble concert de bandes sonores de disney

“Dirigir una orquestra d’aquesta qualitat sempre ve molt de gust”. Ho diu Marc Timón, mestre de les bandes sonores i director encarregat de guiar la Franz Schubert en aquest viatge. Ens explica que va iniciar-se en el món de la cobla, però que la seva curiositat per les BSO, i el seu perfil més cinèfil, el van portar fins a Hollywood, a Los Angeles, a dedicar-s’hi.

marc timón dirigirà l’orquestra el proper cap de setmana

Des del seu punt de vista, l’orquestra tarragonina està en un estat de forma espectacular. “Crec que no és exagerat dir que és una de les orquestres amb més projecció a escala europea, actualment”, matisa Timón, i assegura que el seu punt fort està en el fet de comptar amb uns músics joves. “La joventut aporta ganes i il·lusió, parlem d’uns professionals que senten fascinació per la música”.

TIMÓN: “LA FRANZ SCHUBERT FILHARMONIA té una gran PROJECCIÓ EUROPEA”

L’espectacle, de 90 minuts, inclou bandes sonores de gairebé totes les pel·lícules del segell Disney. Van optar per oferir més varietat, i no per posar-ne diverses d’un mateix film. A més, quatre veus de registres diferents acompanyen la Franz Schubert Filharmonia en aquesta aventura. Parlem de les sopranos Judith Tobella i Nerea Rodríguez, del baríton Germán de la Riva i del tenor Manu Pilas.

Marc Timón dirigint la Franz Schubert Filharmonia. Foto: FSF.

Després de passar per Terrassa, per Sant Cugat i pel Palau de la Música Catalana, aquest divendres aterraran a Girona, terra de Timón, i dissabte i diumenge, a les 18h, a Tarragona.  “Fa especial il·lusió perquè la ciutat és casa per a molts membres de l’orquestra, i per a la formació en si”, admet el director. La resposta del públic tarragoní va ser tan gran que les entrades pel primer dia es van exhaurir i van programar un segon concert.

L’ESPECTACLE VOL MOTIVAR EL PÚBLIC A CONSUMIR MÉS CONCERTS SIMFÒNICS

El concert, més enllà de fer reviure al públic la seva infantesa, vol generar molta emoció. “Jo quan faig música vull que la gent se’n vagi a casa sentint-se més rica”. Així, Marc Timón desitja que el públic gaudeixi de l’espectacle, però també espera que aquest senti la curiositat d’anar a més concerts de la Franz Schubert Filharmonia o d’altres orquestres.

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here