9.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

“Volem que Tarragona aculli el Centre de Descarbonització de Catalunya”

Ignasi Cañagueral, president de l’AEQT. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Tarragona vol acollir el Centre de Descarbonització de Catalunya. L’equipament tindrà l’objectiu de “liderar i desplegar tecnologies per aplicar a la indústria”, en paraules d’Ignasi Cañagueral, president de l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona). La idea és que al futur centre de recerca no es facin “proves de laboratori”, sinó “proves pilot d’alternatives per descarbonitzar la indústria del país”.

“l’equipament provarà tecnologies per a la indústria”, segons el president de l’AEQT

Cañagueral ha anunciat el projecte aquest dimecres en el decurs d’una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. “Volem que l’equipament amb participació público-privada estigui aquí. I ja n’hem parlat amb el Govern, i hi ha bona predisposició”, apunta el president de l’AEQT, que també ha desvetllat que hi ha un “acord previ del territori”, en referència als alcaldes.

ignasi cañagueral diu que ja n’han parlat amb el govern

El nou centre de recerca “ha d’aglutinar tot l’ecosistema del sector” (empreses, universitats i institucions) i ha de treballar en “una fase intermèdia” de desenvolupament de tecnologies abans que “les indústries decideixin quines inversions fan”. Encara no s’ha abordat la possible ubicació de l’equipament, però les principals alternatives passen per terrenys del polígons nord i sud o el campus universitari Sescelades de la URV.

ENCARA NO S’HA ABORDAT LA POSSIBLE UBICACIÓ DEL CENTRE

Cañagueral té la intenció d’anunciar en públic aquest projecte en el decurs de l’assemblea de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya convocada per aquest dijous a Tarragona. A la trobada, on es presentaran les actuacions previstes, havia de participar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però finalment s’ha anul·lat la seva visita per l’acord de pressupostos.

Per cert, el màxim responsable de l’AEQT qualifica l’acord pressupostari de “molt positiu” perquè, entre d’altres coses, permetrà activar el Pacte Nacional per la Indústria -“molt ambiciós”- que el mateix govern de la Generalitat va presentar fa dos mesos.

COMENCEN LES AUDITORIES DE SEGURETAT A TOTES LES EMPRESES QUÍMIQUES

A la mateixa entrevista, Ignasi Cañagueral explica que aquest mes de febrer començaran les auditories a totes les empreses del sector perquè compleixin uns “estàndars d’excel·lència en seguretat AEQT”. Se n’encarregarà DECRA, empresa experta en aquest àmbit i els requisits van més enllà de la legislació vigent: “No hi ha cap altre polígon químic amb aquests estàndars de seguretat”, assegura Cañagueral. Aquesta és una de les iniciatives aprovades pel sector després de l’accident mortal d’Iqoxe de fa tres anys.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Entrevista a Ignasi Cañagueral, president AEQT

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here