7.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Més de 2.000 estudiants de 106 països a la URV

Una de les activitats dutes a terme ha estat la sessió de dansa tradicional a la plaça de la Concòrdia del campus Catalunya. Foto: URV

Shiza Khaqan és una de les estudiants internacionals d’aquest curs a la Universitat Rovira i Virgili. Provinent del Pakistan, la Shiza està cursant el programa de doctorat en Estudis Humanístics i valora positivament la seva estada a Tarragona: “L’experiència a la URV és fantàstica, fas amics i coneixes gent”. Destaca també la feina i el suport de l’I-Center per facilitar tots els tràmits, i està molt satisfeta d’haver participat en les activitats dels “Welcome Days”, actes de benvinguda celebrats la setmana passada.

la majoria són estudiants de doctorat i màster

Aquesta jove pakistanesa és una de les 2.123 estudiants internacionals que hi ha aquest curs 2022-2023 a la URV. Prop de 450 estudien a la Universitat a través d’un programa de mobilitat i superen per primera vegada el nivell d’abans de la pandèmia. Els alumnes venen de 106 països diferents.

La majoria, el 45%, són estudiants de doctorat, el 30 % ho són de màster, i el 8% estan cursant un grau. Aquestes xifres són superiors al curs passat, quan estudiaven a la URV 2.052 nois i noies de 102 nacionalitats diferents. Tant l’estada d’estudiants internacionals com la possibilitat que els matriculats a la URV puguin estudiar en altres universitats del món és possible perquè la Universitat té 791 convenis de mobilitat amb 482 institucions d’arreu del món.

els joves valoren molt bé la feina del centre internacional

Precisament aquests darrers dies han arribat els estudiants que fan l’estada d’estudis a la URV durant el segon quadrimestre en el marc dels programes de mobilitat, com l’Erasmus+ o MOU. Com ja és habitual, per donar la benvinguda institucional als estudiants nouvinguts, del 15 al 17 de febrer s’han celebrat a la Universitat els “Welcome Days”.

Foto: URV.

En aquestes jornades, organitzades pel Centre Internacional i el Servei Lingüístic, s’han donat a conèixer els diferents serveis que ofereix la Universitat i se’ls ha ofert una mostra de la cultura catalana. Una de les estudiants que hi ha participat és Sharanpreet Kaur, originària de l’Índia. Cursa el doctorat en Salut, Psicologia i Psiquiatria, i afirma que la tramitació “ha sigut realment difícil, però des de l’I-Center hi ajuden molt”.

la urv organitza unes jornades de benvinguda

El Centre Internacional de la URV assessora els estudiants sobre l’allotjament, el sistema sanitari, la legalització de la seva estada, els informa sobre les activitats lúdiques al seu abast i els ofereix també el programa Mentors URV, en què estudiants de la Universitat fan un acompanyament als nouvinguts els primers dies de la seva arribada a Tarragona. Així mateix, els estudiants poden accedir als serveis d’Esports, el Servei Linguistic i el portal d’ocupació, tenen accés també a l’atenció psicològica, el voluntariat i les aules culturals.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here