15.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Seritjol: “Els actes de Setmana Santa han de ser més curts i dinàmics”

Francesc Seritjol, president de l’Agrupació d’associacions de Setmana Santa. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Diu que no està preocupat per una possible crisi de participació a la Setmana Santa de Tarragona, però adverteix: “Cal obrir les portes i tirar endavant el relleu generacional a les entitats deixant pas a la gent jove, i cal organitzar actes més curts i amb nous formats per adaptar-nos als canvis de la societat”.

“cal donar pas a la gent jove al capdavant de les entitats”

Així de clar es manifesta Francesc Seritjol, president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. “La clau és que la gent amb més experiència doni pas a una altra generació, acompanyant-los en la nova etapa. Hi ha entitats que estan en aquest procés i funciona”. Crisi? “Potser algun misteri té un problema de portants, però és puntual”.

“algú s’imagina ponències d’hora i mitja al congrés dels mòbils?”

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Seritjol té clar que cal canviar el format d’alguns actes i posa una comparació de plena actualitat: “Algú s’imagina ponències d’hora i mitja al Mobile World Congress?”. I en conseqüència, afirma: “Els nostres actes han de ser més curts i dinàmics, i els hem de fer més participatius“.

Un moment de la recollida dels misteris de Divendres Sant. Foto: Pere Ferré.

Això interpel·la a la Processó del Sant Enterrament, que s’allarga quatre hores? El president de l’Agrupació no vol interferir en l’organització que correspon a la Congregació de la Sang, però recorda que ja no es venen cadires com abans i remarca l’èxit de públic de la Recollida dels misteris: “En poca estona pots veure els armats i tots els passos, és un format àgil i dinàmic”.

l’agrupació aposta per nous formats i noves ubicacions

Seritjol reconeix que aquestes reflexions formen part del debat intern a les confraries i congregacions perquè “tothom vol que els actes tinguin el millor ressò i lluïment possibles”. I com a president de l’Agrupació des de fa set anys, ha introduït nous formats i noves ubicacions. Enguany, per exemple, a la presentació de l’opuscle (aquest dijous 2 a Casa Balcells) i el Pregó (26 de març a la Chartreuse).

Creu que cal repensar “tots els actes de Setmana Santa” perquè al llarg de la història han anat evolucionant.

Aquí podeu recuperar íntegra l’entrevista:

Entrevista a Francesc Sertijol, president Agrupació Associacions Setmana Santa

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here