14.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, març 24, 2024

Ricomà: “El debat de la capitalitat és antic, ens cal una mirada àmplia”

L’alcalde Pau Ricomà, abans de l’entrevista aquest dimecres. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

Plantejar la campanya electoral de 2023 en clau de rivalitat Tarragona – Reus és antic, del segle passat. L’alcalde tarragoní, Pau Ricomà, demana “no tirar enrere, no entrar novament en batalles de campanar i oferir una mirada més àmplia”. Aquesta és la seva resposta a l’anunci dels socialistes de Reus a l’estació d’autobusos de Tarragona -“Recuperem la capitalitat”- que va sacsejar fa uns dies la precampanya.

L’ALCALDE DE TARRAGONA VALORA EL POTENCIAL DE REUS PER “SUMAR”

Ricomà afirma que “Reus és una ciutat molt potent que pot aportar moltes coses al Camp de Tarragona, igual que Vila-seca i Salou. Totes sumen, com Tarragona, que va al davant”. El missatge que cal expressar, segons el seu criteri, és “com tots junts podem oferir més oportunitats al territori” en temes centrals com la mobilitat interurbana (tramvia) o les comunicacions ferroviàries.

Imatge d’arxiu de la Biblioteca Pública de Tarragona. Foto. Fet a Tarragona.

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, l’alcalde Ricomà ha abordat els grans temes a la recta final del mandat. Per exemple, aposta clarament per traslladar a la Tabacalera la Biblioteca Provincial, ara situada al carrer Fortuny, després de l’anunci de creació d’una comissió amb l’Estat i la Generalitat per estudiar el trasllat o l’ampliació de les actuals instal·lacions.

RICOMÀ VOL TRASLLADAR LA BIBLIOTECA A TABACALERA, NO AMPLIAR-LA

La possibilitat d’ampliar l’equipament, exposada pel govern central, no solucionaria el problema de manca d’espai: “Volem una biblioteca provincial com altres capitals, de 7.000 o 8.000 metres quadrats, i l’ampliació no ho permet”, diu Ricomà. Per convèncer les altres administracions, han fet venir a Tarragona a la directora general del Libro i a la consellera de Cultura de la Generalitat.

L’ALCALDE VIATJA A MADRID PER DESENCALLAR EL TRASPÀS DE CARRETERES

L’alcalde ha parlat d’altres temes que es negocien amb l’Estat. Explica que ha anat a Madrid per desencallar el traspàs de carreteres i es mostra optimista sobre un acord imminent. En canvi, critica la “poca receptivitat” del govern espanyol per donar un impuls al projecte de desviar les mercaderies ferroviàries per l’interior de la comarca. I es pregunta si “té sentit” seguir amb les obres del tercer fil.

“LA VAGA DE NETEJA ESTÀ POLITITZADA”

En l’entrevista, Ricomà es mostra “perplex” per la convocatòria de vaga del servei de neteja entre el 5 i el 9 d’abril, “una vaga polititzada i sense motius, perquè és fals que els treballadors perdran poder adquisitiu amb la nova contracta”. Critica durament el president del comitè d’empresa –“no transmet la veritat als treballadors”– i considera que la posició de l’Ajuntament amb els empleats de la neteja ha sigut sempre “exemplar” i de ple respecte en el temps més dur de la pandèmia o davant l’onada de calor del passat estiu.

AQUÍ PODEU RECUPERAR L’ENTREVISTA ÍNTEGRA:

Entrevista a l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here