16.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

La URV lidera l’anàlisi de la Llei per a la Igualtat

Imatge d’arxiu d’una de les activitats de la Setmana de la Igualtat organitzada per la URV.

Inma Pastor, investigadora del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, és la directora del documental ‘Una Ley para la Igualdad. 15 años de avances y desafíos’. L’audiovisual analitza quins avenços ha suposat la Llei orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes aprovada el 2007 al Congrés dels Diputats, quins són els entrebancs per a la seva aplicació completa i quins són els reptes pendents.

un documental valora quinze anys de l’aplicació de la llei

El documental compta amb la intervenció de 14 dones investigadores, que n’han estudiat l’aplicació, i dones polítiques, la majoria provinents de l’àmbit acadèmic, que van participar en l’impuls de la llei, que va comptar amb el suport de tots els representants de la Cambra excepte els del Partit Popular. La Llei d’Igualtat va suposar un punt d’inflexió perquè va establir avenços com la paritat en les llistes electorals i els plans d’igualtat a les empreses.

la directora n’és inma pastor, de l’observatori de la igualtat de la URV

El film, que forma part d’un projecte finançat per l’Institut de les Dones, del Ministeri d’Igualtat, s’ha presentat a l’Aula Magna del campus Catalunya en el marc de les activitats que organitzen diferents unitats de la Universitat amb motiu del 8M, el Dia Internacional de les Dones.

Manifestació del 8M de 2019 a Barcelona. FOTO: Ajuntament de Barcelona.

El programa d’activitats es va iniciar el passat 1 de març i culminarà aquest dimecres 8 a les 11h quan se celebrarà l’acte institucional de la Universitat, amb el lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2023 a Inma Pastor Gosálbez, que va ser directora de l’Observatori de la Igualtat de la URV des de la seva creació l’any 2007 fins al 2022.

Sociòloga i professora de la URV, Pastor ha centrat la seva recerca en l’estudi de les desigualtats per raó de gènere i les politiques d’igualtat de dones i homes, especialment en l’àmbit del treball i l’educació. L’acte se celebrarà a la sala de graus del campus Catalunya i comptarà amb una conferència de la catedràtica en Sociologia de l’Educació Marina Subirats.

La distinció s’atorga des de l’any 2008 i duu el nom de la Dra. M. Antònia Ferrer i Bosch (Tarragona, 1926), historiadora de professió i mestra per vocació.

Maria Antònia Ferrer, l’any 2015, en un moment de l’entrevista amb el FET a TARRAGONA (Foto: David Oliete)
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here