13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Objectiu: donar més vida al campus Catalunya

Obres al campus Catalunya de la URV. Foto: Tomàs Varga.

L’any 2000 la facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili estrenava el campus Catalunya, ubicat als terrenys que havien ocupat les casernes militars de Tarragona. Han passat 23 anys i el campus encara no està finalitzat: cal tancar-lo ampliant els actuals edificis amb més aules per acollir la facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, un projecte que fa anys està en un calaix per falta de dotació pressupostària.

OBRES D’AMPLIACIÓ I URBANITZACIÓ A LA PLAÇA DE LA CONCÒRDIA

A l’espera d’un moment econòmic més favorable, la URV ha començat a intervenir a l’espai central del campus. Aquesta setmana s’han iniciat “les obres d’urbanització i ampliació” de la plaça de la Concòrdia. Es tracta de la primera de les quatre fases previstes per “posar en valor i dotar de més vida” a la plaça, en paraules de Juan Antonio Duro, vicerector d’Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals.

Així quedarà la plaça de la Concòrdia, un cop enllestida la remodelació. Imatge: URV.

La novetat més rellevant d’aquesta remodelació és que destina una zona d’assaig a la colla castellera universitària dels Pataquers, un espai polivalent i la pavimentació i enjardinament d’uns terrenys que arriben fins als edificis d’habitatges al carrer Rovira i Virgili i que fins ara estaven envoltats de tanques. Les obres tenen un pressupost de 250.000 euros i es podran realitzar en tres mesos.

La intervenció contempla dues edificacions, zona d’assaig pels Pataques i l’enjardinament. Imatge: URV.

Les fases següents de la intervenció al campus hauran d’esperar als propers cursos i suposaran la construcció de dues petites edificacions: “una servirà de magatzem i una altra estarà mig oberta i es podrà destinar a organitzar-hi activitats culturals diverses”, explica Duro.

ELS PATAQUERS DISPOSARAN D’UN ESPAI PER ASSAJAR

L’objectiu de les dues edificacions -de poc volum- és “esponjar altres dependències del campus” que necessiten espai. El conjunt d’intervencions pretenen fer més amable i atractiva la plaça central del campus com a lloc de trobada de tota la comunitat universitària i del conjunt de la ciutat.

Foto: Tomàs Varga.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here