24 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 17, 2024

La gran troballa, al FET 58

Coberta del número 58 de la revista FET a TARRAGONA. Autor: David Oliete.

El 1923, ara fa just cent anys, les obres de construcció de la fàbrica de tabacs de Tarragona van deixar al descobert unes restes enterrades que acabarien esdevenint un conjunt arqueològic realment excepcional de més de 2.000 tombes i objectes de gran valor: la Necròpolis paleocristiana.

la NECRÒPOLIS I TARRACO VIVA DONEN VIDA AL DOSSIER DE LA revista

Aquest recinte és un dels protagonistes del dossier del número 58 de la revista FET a TARRAGONA, que aquest dimarts 14 de març surt al carrer. A la tarda, arribarà als punts de venda de les llibreries Adserà i La Capona i començarà la distribució dels exemplars entre els 700 subscriptors.

l’acte de presentació tindrà lloc dissabte 18 a les 12 del migdia

La presentació del FET 58 tindrà lloc dissabte 18 de març a les 12h als jardins de la Necròpolis en un acte obert a tothom i que permetrà als assistents visitar aquest espai declarat Patrimoni Mundial per la Unesco.

Foto: David Oliete.

Us avancem els continguts del dossier, dedicat a la Necròpolis i a les 25 edicions de Tarraco Viva:

Un tresor a redescobrir. Esteve Giralt (text) i David Oliete (fotos) ens apropen a un jaciment arqueològic de gran valor i que ara disposa d’un projecte de remodelació dotat amb 7 milions d’euros. Es reformarà l’espai i es reobrirà el museu, tancat des de fa dècades.

L’home que va reescriure el guió de Tarraco. Amb Toni Cabanillas ens endinsem en la Tarragona de fa un segle, coneixem la figura clau de mossèn Joan Serra i Vilaró en les excavacions arqueològiques i traiem a la llum pública imatges d’arxiu de gran valor històric.

Donant vida a la ciutat romana. El centenari de la descoberta de la Necròpolis és un dels temes que abordarà Tarraco Viva que enguany celebra la seva 25a edició. Jan Magarolas aprofita l’aniversari per compartir-lo amb persones que han fet possible el festival.

La imatge de Tarraco Viva. Fem una passejada pels cartells d’un certamen que va néixer el 1999 com unes “jornades de divulgació de la cultura i la civilització d’època romana”. L’evolució gràfica fins avui resulta espectacular.

altres protagonistes són àvies centenàries i alumnes adults de català

Al número 58 del FET trobareu altres continguts d’interès: 

Enriquits per la llengua. En un context de descens de l’ús social del català, parlem amb alguns nouvinguts adults que tenen interès per aprendre la llengua pròpia del país i s’hi volen integrar. Amb Jesús Jordi visitem les aules del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, a la plaça Imperial.

Entrevista a Júlia Creus Garcia. La jove actriu tarragonina es va donar a conèixer al gran públic a través de la sèrie ‘Merlí’ (TV3). Com li ha anat després de la sèrie? Quins són els seus projectes professionals? L’entrevistem al barri del Serrallo, on conserva records d’infantesa.

Emblema d’una època. Fa 60 anys obria portes l’hotel Imperial Tarraco amb un estil arquitectònic propi del franquisme. Va suposar un punt d’inflexió a la ciutat pel que fa a la promoció exterior, quan el turisme començava a tenir rellevància. El reportatge el signa Biel Roquet-Jalmar.

La vida als cent anys. Coincidint amb el dossier dedicat al centenari de la descoberta de la Necròpolis, al FET entrevistem tres àvies tarragonines nascudes el 1922 i les reunim al voltant de les seves respectives famílies. Laia Poblado ens apropa aquestes trajectòries de lluita, treball i perseverança.

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 58 i per celebrar del nostre 10è aniversari, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA o fer un regal a un amics o familiar. Gràcies al suport dels 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat.

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here