28.7 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 23, 2024

Jordi Romera: “Tarragona ha de créixer en direcció Vila-seca”

Jordi Romera, president del Col·legi d’Arquitectes a Tarragona. Foto: Ràdio Ciutat de Tarragona.

“Si ens creiem de veritat que som la segona àrea metropolitana del país, Tarragona ha de créixer en direcció a Vila-seca, igual que ho han de fer Reus i Cambrils. Perquè a Vila-seca hi ha el punt central del triangle que formen el conjunt d’aquestes ciutats”. El creixement de Tarragona al voltant dels barris de Ponent permetrà “cohesionar aquests barris entre sí i amb el centre de la ciutat”, un dels objectius del POUM.

el president del col·legi d’arquitectes avala l’estació intermodal

És el punt de vista de Jordi Romera, president del Col·legi d’Arquitectes a la demarcació, expressat en una entrevista aquest dimarts a Ràdio Ciutat de Tarragona. Romera creu que situar la futura estació intermodal en aquella zona de Vila-seca “té tot el sentit” i és un encert. “Ara bé, això deixa Tarragona en una situació complicada que s’ha de solucionar i, per tant, necessita una altra estació urbana”, remarca.

En aquesta línia, l’opció de l’estació a l’Horta Gran que apunta el futur POUM és “probablement la millor” perquè es troba a l’eix del Francolí. Romera també considera “imprescindible” i “satisfactori” el projecte del tramvia per connectar Tarragona amb l’estació intermodal i desenvolupar la mobilitat de l’àrea metropolitana.

“la proposta de poum es una aposta valenta de futur”

Al president dels arquitectes tarragonins li “sona bé la música” del POUM per “relligar les diverses ‘Tarragones'”, i perquè és “una aposta valenta de futur” i decideix “saltar el riu” en clau de visió metropolitana.

A la mateixa entrevista, Jordi Romera parla de la Savinosa i de la Tabacalera, i del concurs d’idees per remodelar l’entorn de la seu institucional del Port.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra:

Entrevista a Jordi Romera, president Col·legi d’Arquitectes de Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here