18.3 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

La Generalitat prepara el primer trasllat a la vella presó

Antiga presó, a l’avinguda República Argentina. Foto: David Oliete.

El govern de Catalunya començarà a ocupar ben aviat l’antiga presó de Tarragona traslladant-hi les oficines dels serveis territorials del departament de Justícia. Ja s’hi estan fent les obres de condicionament i la previsió és que “en un parell de mesos”, abans de l’estiu, aquesta conselleria deixi les oficines de lloguer del carrer Sant Antoni Maria Claret i es traslladi al vell centre penitenciari de l’avinguda República Argentina.

les primeres oficines seran les del departament de justícia

D’aquesta manera, la Generalitat fa el primer pas per aixecar en aquesta ubicació la futura seu institucional del govern català. El delegat Àngel Xifré ha anunciat el trasllat de les oficines de Justícia aquest dimecres en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Xifré ha recordat que després caldrà elaborar “un programa funcional i un projecte executiu” per definir com ha de ser la futura delegació del Govern.

àngel xifré: “Hi ha debat intern sobre què fer amb l’edifici”

Abans caldrà decidir si s’enderroca l’edifici construït a inicis dels anys 50 com a presó o bé se’n conserva una part com a element patrimonial. “Hi ha debat intern”, reconeix el delegat, que remarca d’altra banda que es tracta de “la millor ubicació possible, cèntrica i amb bons accessos” a les vies principals que comuniquen Tarragona amb Valls i Reus. “Som a l’inici de l’inici de tot el procés”, admet Àngel Xifré.

l’alberg juvenil seguirà endavant, tot i que hi hagi un canvi de govern municipal

En tot cas, el trasllat de les oficines del departament de Justícia es produirà pocs mesos després del tancament de l’antiga presó i l’obertura del nou Centre Penitenciari Obert, a la zona del Parc Francolí. En uns terrenys del costat hi ha d’anar el Fòrum Judicial: “S’hi està revisant el projecte executiu, a petició de l’Audiència provincial, però segueix el procés normal i a inicis de l’any que ve se’n farà la licitació”.

“el projecte de hard rock em sembla excessiu”

Pel que fa al projecte d’alberg juvenil a la Ciutat de Repòs i Vacances, Xifré diu que tirarà endavant encara que hi hagi un canvi al govern municipal: “Els convencerem que és la millor opció”. I apunta: “És un equipament de la Generalitat que porta molts anys en desús i no és bo que un canvi de color polític suposi un canvi de projecte”.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra, on Xifré reconeix que el projecte de Hard Rock li sembla “excessiu”:

Entrevista a Àngel Xifré, delegat del Govern a Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here