26.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, juliol 14, 2024

Primavera a l’exposició TÀRRACO-MNAT

Exposició de síntesi TÀRRACO-MNAT.

L’actriu tarragonina Agnès Busquets posa veu a Faustina, la protagonista de l’audioguia que ens convida a fer un recorregut per l’exposició de síntesi TÀRRACO/MNAT, ubicada al Tinglado 4 del Moll de Costa. Aquesta és una de les singularitats d’aquest recurs de divulgació que narra els principals àmbits temàtics i els objectes més destacats de la mostra. L’audioguia està en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). A més, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ofereix un catàleg en dues versions: català/anglès i castellà/francès, fent l’exposició més accessible a totes les edats, en especial al públic turista.

l’actriu agnès busquets posa veu a l’audioguia al personatge de faustina

Amb un to fresc, humorístic i alhora rigorós, es narra l’evolució de la història de la Tarragona romana, des dels seus orígens fins a la seva decadència. A través d’onze locucions, corresponents als àmbits de l’exposició, s’aborden temes com la memòria, el poder, el lleure, la vida quotidiana i la religió, alhora que es trasllada al visitant/oient a altres espais com la Vil·la dels Munts i Centcelles, incidint en algunes de les peces més representatives de la mostra.

Faustina s’inspira en un personatge real, l’esposa del duumvir de Tàrraco, Caius Valerius Avitus, que van residir a la Vil·la romana dels Munts. Una figura femenina amb poder, amb la qual es vol donar una perspectiva de gènere de la història.

l’exposició s’instal·la al tinglado 4 del moll de costa

L’audioguia, realitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el MNAT i Trama Media, es pot escoltar de manera gratuïta des del propi dispositiu mòbil del visitant a través del web de Visitmuseum: https://visitmuseum.gencat.cat/ca/tinglado-4, o bé des de les tauletes que es posen a disposició dels equipaments museístics.

Pel que fa al catàleg, editat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, aquest presenta un recorregut cronològic de l’exposició a partir dels textos elaborats per l’equip de conservadors del Museu, Josep Anton Remolà i Pilar Sada, amb la col·laboració de la també conservadora Montse Perramon i Ester Ramon. El catàleg també recull les dues-centes set peces més representatives del fons del MNAT.

L’exposició es troba al Tinglado 4 del Moll de Costa.

De manera paral·lela, l’exposició de síntesi TARRACO/MNAT ofereix aquesta primavera diverses activitats per a públic familiar. A través de dos personatges, la Sabina i en Quintus -dos germans que viuen a Tàrraco- podem conèixer com és la seva vida quotidiana. Cada primer dissabte de mes ens convidem a passar la tarda a la seva domus. Les properes cites tindran lloc el 6 de maig i el 3 de juny a les 5 de la tarda al Tinglado 4 del Moll de Costa. La cloenda tindrà lloc al recinte monumental de Centcelles diumenge 4 de juny a les 12h. amb una activitat a càrrec del grup de reconstrucció històrica romana Septimani Seniores.

activitats familiars amb els personatges de la sabina i en quintus

Una altra activitat destacada per aquesta primavera, fins a finals de juny, és el club de lectura ‘Llegim el Patrimoni’ que en aquesta edició ens proposa ‘La història amb mirada de dones’. El cicle gira a l’entorn de tres obres: ‘La filla d’Homer’, de Robert Graves; ‘Focs, de Marguerite Yourcenar; i ‘La plata de Britania’ de Lindsay Davis.

A finals dels mesos d’abril, maig i juny s’organitzen unes sessions comentades de cada obra, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Tarragona i l’ONCE. Les sessions les condueix Joana Zaragoza Gras, doctora en Filologia Grega per la Universitat de Barcelona. Fins el 2019 va ser professora titular de Filologia Grega de la Universitat Rovira i Virgili, d’on també va ser degana i vicerectora.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here