

El curs 2023-2024 de la Universitat Rovira i Virgili començarà el 25 de setembre, dues setmanes després del que ara habitual als últims anys. El rector Josep Pallarés argumenta que la decisió -aprovada en consell de govern- forma part del pla de reducció de la despesa energètica aprovat fa uns mesos.
la mesura s’adopta per reduir la despesa energètica
Cada facultat i departament tindrà autonomia per decidir fer examens o alguna altra activitat puntual abans del 25 de setembre, però aquesta és la data oficial d’inici de curs. L’objectiu és evitar la docència en uns dies en que cada cop fa més calor com a conseqüència de la crisi climàtica i s’ha d’activar al màxim la climatització de les aules. La mesura s’afegeix al tancament total de la URV durant tres setmanes a l’agost, que ja s’implanta des de fa alguns cursos.
pallarès: “el pla de xoc energètic ja es nota rm positiu”
En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, el rector diu que el pla de xoc per reduir el consum i la factura energètica ja es nota: “Les primeres impressions són positives i, per tant, podrem assolir l’objectiu de reduir la despesa en un 20%”. Cal recordar que la URV ha previst passar de 2’5 a 7 milions d’euros en factura de llum i gas. De manera paral·lela, s’està realitzant el desplegament de la fotovoltaica en totes les teulades on és possible.
“completarem el campus catalunya amb la facultat de ciències de l’educació”
En la mateixa entrevista, Pallarès afirma categòric que manté viu el projecte de completar el campus Catalunya amb el trasllat de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. “Aquesta és una de les grans obres que cal fer en el futur, amb un pressupost de més de 20 milions d’euros. L’altre gran projecte és portar la Facultat de Medicina al campus de Bellisens amb una estimació de 80 milions. Els farem quan hi hagi possibilitats econòmiques”.
El rector també parla de les previsions d’alumnes de grau i màster pel curs vinent i valora els rànquings internacionals: “El més important és que la URV hi apareix de manera sistemàtica”.
Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra.