23.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Joves de la URV amb discapacitat busquen feina

Alumnes del curs INSERLAB a la cafeteria del campus URV, en una foto d’arxiu.  Foto: cedida.

Estudiants i titulats per la Universitat Rovira i Virgili tenen una nova oportunitat per entrar en contacte amb empreses del territori per planificar la seva orientació professional: ja està en marxa la 18a edició de la Fira d’Ocupació Universitària URV, que aquest dimecres 26 d’abril arriba al campus Sescelades de Tarragona, de 9h a 17h. Abans, ja ha passat per Vila-seca i Reus i, l’11 de maig se celebrarà al campus Terres de l’Ebre.

el programa inserlab s’estrena a la fira d’ocupació universitària

A cada campus hi participen empreses relacionades amb els estudis que s’hi imparteixen. Hi seran presents amb estands i també amb tallers i activitats que els permetran captar talent. Els estudiants i titulats podran ampliar la seva xarxa de contactes professionals, rebre informació sobre ofertes de treball i programes de pràctiques, lliurar el CV i incrementar les possibilitats per trobar feina.

Per primera vegada, en la Fira d’Ocupació de Sescelades, s’habilitarà una zona d’exposició d’entitats i col·legis professionals a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. I també per primera vegada es faran activitats específiques per als titulats del curs Inserlab. En aquest cas, una dotzena d’empreses ofereixen feina als titulats d’aquest programa de la URV adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys amb una discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%.

dotze empreses ofereixen feina a joves d’entre 18 i 30 anys

La coordinadora d’Inserlab, Teresa Torres, recorda que l’atur entre aquest col·lectiu és el doble superior o més a la de la resta de joves i que la fira és “una oportunitat per als nostres titulats”. S’hi han implicat entitats i empreses de diversos perfils: fundacions, companyies del sector hoteler i la distribució, un centre especial de treball i una petita empresa de jardineria, entre d’altres.

Inserlab, que va ser pioner a Catalunya, ja suma quatre cursos, però l’últim any no s’ha pogut celebrar per falta d’inscrits. Però l’equip del programa ja prepara la convocatòria de la cinquena edició “amb millores i novetats, i més ganes encara”, apunta Teresa Torres. De moment, el primer objectiu és visibilitzar aquests joves amb discapacitat intel·lectual a la Fira d’Ocupació URV.

La informació completa sobre la Fira es pot trobar al web.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here