14.5 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Trenta anys promovent el teatre entre els joves

Cartell de la Mostra de Teatre Jove 2023.

Tres dècades dedicades a promoure el teatre com a eina de desenvolupament entre els joves. Amb aquest bagatge arriba la 30a edició de la Mostra de Teatre Jove de Tarragona. Onze companyies pujaran a l’escenari del Teatre Tarragona entre el 8 de maig i el 12 de juny en una nova demostració de la fortalesa i varietat de grups amateurs de la ciutat.

la mostra de teatre jove porta enguany la feina d’onze companyies

A la mostra d’enguany es recuperen alguns grups que havien descansat temporalment i debuten altres companyies com la creada a l’institut Martí Franquès. Els organitzadors valoren que el sector a la ciutat “està molt viu” i remarquen que creixen el nombre de produccions de creació pròpia.

Per aquestes companyies, pujar a l’escenari del Teatre Tarragona “és un luxe, un valor afegit a la feina dels assajos de molts mesos. Treballen amb recursos professionals i això els satisfà especialment”, explica Georgina López, tècnica de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.

el ‘fet’ publicarà les cròniques de totes les funcions

Les sessions, que són gratuïtes i estan obertes a tota la ciutadania, tindran lloc a les 21 hores. Aquí podeu repassar amb detall tota la programació amb informació de les companyies participants.

Com l’any passat, el FET publicarà les cròniques de totes les representacions, signades pel periodista Enric Garcia Jardí i alumnes del Cicle Formatiu de l’Institut Antoni Martí i Franquès de tècniques d’actuació teatral.

Una representació dels grups participants en la mostra, davant del Teatre Tarragona. Foto: Ajuntament de Tarragona.

L’efemèride és ben especial i, per aquesta raó, s’està enllestint un llibre escrit pel mateix Enric Garcia Jardí i amb il·lustracions d’Alba Domingo, que fa un recorregut sobre el que han estat aquestes tres dècades de teatre jove a la ciutat. Al llibre es fa un repàs a la trajectòria de la mostra explicada pels seus protagonistes i per totes les persones que d’alguna manera han format part d’aquesta programació teatral.

un llibre recollirà trenta testimonis de la trajectòria de la mostra

Es tracta d’un recull d’històries a partir de 30 testimonis que han viscut la Mostra de prop, gent que s’ha acabat dedicant al teatre professionalment, tècnics de llum i so, persones que han mantingut una vinculació indirecta amb el teatre, espectadors. L’autor en destaca la “diversitat” de perfils triats i el paper de Mercè Sardà, professora del Martí i Franquès i impulsora de la mostra.

El llibre es presentarà a la tardor i suposarà la culminació d’aquest aniversari tan especial de la Mostra de Teatre Jove.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here