18.5 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Cinc estudiants de la URV elaboren una cervesa “refrescant”

Les cinc alumnes de la URV que han elaborat la cervesa ‘Horitzó’. Foto: cedida.

Cinc estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili han creat una cervesa amb el nom d”Horitzó’. Diuen que és “una cervesa refrescant, feta per beure a l’estiu“. Les estudiants són Iman El Hatimi El Hatimi, Júlia Rovira Duch, Marina Patiño Hurtado, Júlia Tallada Serret i Marina Virgili Rofes i fan el grau en Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris.

les alumnes creen ‘horitzó’ i competeixen amb altres universitats

Les cinc noies van rebre una classe magistral a la microcerveseria de la Fàbrica Moritz de Barcelona. Allà van conèixer els diferents tipus de cervesa que existeixen, la coloració, l’amargor i com fer-ne un tast. A partir d’aquí, van presentar la seva proposta i van dur a terme tot el procés d’elaboració a la fàbrica Moritz: la maceració, la cocció, l’aspersió, etc. L’etapa de fermentació i maduració va ser duta a terme pels mestres cervesers.

‘Horitzó’ és una cervesa vienna lager de 4,7 graus. Les estudiants han volgut combinar en una mateixa cervesa el toc àcid i refrescant de la pruna, que recorda el mar, amb l’aroma terrós del llúpol, inspirat en la muntanya. Amb aquesta proposta han participat en la tercera edició de la competició de cervesa artesana ‘Moritz University’.

la cervesa combina aromes de mar i muntanya

L’equip de la URV ha competit contra els equips de sis universitats més en l’elaboració de la cervesa: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL) i, el guanyador d’aquesta edició, l’Institut Químic de Sarrià (IQS, Universitat Ramon Llull).

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here