23.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Mirades, al FET 59

Portada del número 59 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.

En el marc de la celebració dels 10 anys del FET a TARRAGONA, volem obrir el focus i dedicar el dossier de la revista 59 a la Fotografia. Des dels nostres inicis, el 2013, la Fotografia hi ha tingut un paper clau. I aquella aposta estratègica fundacional es manté inalterable al cap d’una dècada, gràcies a la feina excel·lent i perseverant de David Oliete.

la revista surt al carrer aquest dimarts 9 de maig

Així que el FET 59, que surt al carrer aquest dimarts 9 de maig, ens obre algunes de les múltiples mirades que ofereix la ciutat. Aquí us apuntem sintèticament els continguts del dossier:

Refugi de la memòria gràfica. Amb Jan Magarolas ens endinsem al Centre d’Imatges Tarragona / L’Arxiu, que conserva uns dos milions de documents que mantenen viva la memòria col·lectiva de la ciutat. I entrevistem tres fotògrafs que han cedit els seus fons a l’administració perquè els conservi i els difongui.

Ben enfocats. Trobada de Laia Poblado amb els membres del col·lectiu Photo Km0, que ha esdevingut un referent de la fotografia al Camp de Tarragona. Volen potenciar el talent local, crear xarxa i oferir oportunitats a altres persones del sector. El reportatge va acompanyat d’una mostra de l’obra de 10 autors.

Dos anys i una vida. Des del FET promovem una altra trobada, en aquest cas del veterà Pep Escoda amb un grup d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació. Una conversa molt interessant -moderada per Jesús Jordi- on es parla d’afrontar els estudis i la vida professional amb ment oberta, curiositat, estil propi i paciència.

Òptiques i retrats. El reportatge aborda diverses propostes tarragonines en l’àmbit fotogràfic: cursos i tallers pels més joves, col·lectius que es troben per parlar de fotografia i organitzen activitats conjuntes i la iniciativa i empenta personal que fan possible disposar d’una pàgina d’alt valor com Tarragona Antiga.

Entrem a la Tabacalera. Amb Jaume Cardona, creador del web ‘La makineta del temps’, accedim a un símbol dels espais i edificis abandonats de Catalunya. Aquest agent immobiliari ens explica la seva passió per la fotografia i per captar aquestes càpsules aturades en el temps.

el dossier analitza el món de la fotografia des de diversos àmbits

Més enllà del dossier fotogràfic, al FET 59 trobareu altres continguts:

Vides de refugi. Esteve Giralt ens proposa acompanyar amb la mediació de Creu Roja una família de Veneçuela ofegada per la fallida econòmica del país; una de Colòmbia, perseguida políticament; una mare ucraïnesa i el seu fill de 7 anys, i un jove de Mali vingut en pastera. Representen milers de persones que miren de refer la vida lluny de casa seva.

Diamants en brut. Dos germans de 16 i 13 anys destaquen a la marxa atlética i ja han assolit diverses medalles. Un cas gens habitual que ens apropa Biel Roquet-Jalmar amb el testimoni d’altres dues noies que aconsegueixen excel·lents marques en triple salt i tanques. Llueixen amb orgull els colors del Club Atletisme Tarragona.

Fent memòria. Recordeu l’antiga Hemeroteca de Caixa Tarragona? L’equipament va tancar fa temps, però els seus fons de milers de publicacions i llibres locals s’han salvat gràcies a la cessió a la universitat. El reportatge de Toni Cabanillas aborda el procés per catalogar, digitalitzar i fer accessible aquesta documentació de gran valor.

Fes-te del FET

Coincidint amb la sortida al carrer de la revista 59 i per celebrar del nostre 10è aniversari, et convidem a fer-te subscriptor/a del FET a TARRAGONA o fer un regal a un amic o familiar. Gràcies al suport dels 700 amics lectors, podem elaborar continguts atractius i de qualitat. T’hi sumes?

EM VULL SUBSCRIURE AL ‘FET’

Si no n’ets subscriptor/a, però vols comprar aquest número de la revista, el trobaràs a partir d’aquest dimecres a Llibreria Adserà, Llibreria La Capona i, per primera vegada a la nova Llibreria El Soterrani (carrer August, 50)

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here