25.2 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 19, 2024

Trenta anys fent banda

La BUMT al complert. Foto: Quim Gavaldà.

Trenta anys de Banda Unió Musical de Tarragona. Un aniversari ben especial que cal celebrar com toca, amb un concert commemoratiu. La cita tindrà lloc aquest dissabte 20 de maig a les 19h al Teatre Tarragona i comptarà amb la participació destacada de tres artistes convidats: la soprano Marta Mathéu; el flautista i director de la Banda Juvenil Aleix Vaqué; i el compositor i exdirector de la formació, J. B. Messeguer.

la bumt ofereix un concert especial aquest dissabte 20 de maig

De fet, el concert es titula ‘TRES’ -en referència a les tres dècades de trajectòria de l’entitat, i servirà per estrenar una obra composta expressament per a l’ocasió per Messeguer: “Trentum Overture”. Aquesta peça simbolitza la feina i el paper dels quatre directors que ha tingut la BUMT: Joan Carles Chordà, Messeguer, Òscar Miguel i l’actual Jordi Masip.

estrenarà una obra de l’exdirector j.b. messeguer

En una entrevista amb el FET, Masip diu que el concert del dia 20 “és un repte artístic amb tot el que implica voler representar la trajectòria de l’entitat”, formada per estudiants, amateurs i professionals, “d’edats, procedències i objectius molt diversos”. En aquest sentit, Vaqué representa el músic que ha passat per diferents papers i ara és un flautista professional. Ell farà un concert de flauta com a solista.

marta mathéu cantarà cançons populars catalanes

La soprano Marta Mathéu representa les moltes col·laboracions externes impulsades per la BUMT durant tres dècades i el dia 20 cantarà quatre cançons populars catalanes instrumentades per a banda simfònica per Albert Guinovart.

“Tot això enriqueix molt a una formació amateur”, afirma Masip. “Són estímuls de qualitat que cal aprofitar i portar a l’escenari. Portem des del gener amb un treball estricte preparant el repertori i ara tocar gaudir durant el concert”, afegeix.

Les entrades per al concert del 20 de maig a les 19 h, ja estan disponibles a través de la web entrades.tarragona.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here